Top 10 – Valgamok

Kategori Artikler af - november 14, 2017
Top 10 – Valgamok

Gå valgamok med Kulturbunkeren: Se vores Top 10 over politiske film

Hvis der er noget film kan gøre for mig, så er det at få mig i et bestemt humør. En romantisk komedie giver total afslapning for den ellers hårdt arbejdende hjerne, mens film som tager relevante og udfordrende emner op, giver mig kampgejst og inspiration. Derfor vil jeg med denne Top 10 give bud på, hvilke film man kan se for at komme i det helt rette humør til næste uges kommunalvalg.

  • 10: Fahrenheit 9/11 (2004). Hvad skete der egentlig efter 9/11? Michael Moore går altid rent ind, men man skal huske at have for øje, at også han vil frem med et bestemt budskab!

  • 9: Kongekabale (2004). En dansk politisk thriller kan også noget og henter os hjem fra det store udland. For hvordan ser det politiske billede i Danmark egentlig ud anno 2004? Og hvad går der for sig bag de lukkede døre på Christiansborg?
  • 8: Thirteen Days (2000). En herlig dramatisk skildring af Cuba krisen, og hvordan Kennedy administrationen i sidste øjeblik fik afblæst, hvad der kunne have været starten på 3. Verdenskrig men istedet blev kulminationen på den Kolde Krig.
  • 7: Kamæleonen (2011). Er du til den mere mørke side af politik? Så skal du ikke gå glip af Kamæleonen! Det er altid godt med et kritisk blik på valgkampagner og løfter.
  • 6: Jernladyen (2011). Filmatiseringen af den mest magtfulde kvinde indenfor britisk politik Margaret Thatcher bringer os nærmere en på godt og ondt ellers benhård politiker. 

  • 4: Milk (2008). En film om kampen for homoseksuelles rettigheder, som i den grad stadig har relevans. 
  • 4: Snowden (2016). Sagen om Edward Snowden og lækagen af beviser for ulovlig overvågning fra NSA’s side fik både medier og politikkere i gang med debatten om overvågningens for og imod. I kølvandet på de mange skyderier på Nørrebro, og den særlige helikopter overvågning henover Københavns gader og stræder, vækkes diskussionen til live igen. Betyder overvågning mere tryghed for byens borgere? Se vores anmeldelse her.

  • 3: The Birth of a Nation (2016). Film som denne får mig altid op af stolen, hvilket både er godt for blodomløbet men i særdeleshed også for ens politiske engagement. Birth of a Nation er desværre i aller højeste grad stadig utrolig relevant. Se vores anmeldelse her.
  • 2: Armadillo (2010). Hvad er krig, og hvordan er krigen for de unge soldater, som vi sender afsted? Armadillo skildrer en gruppe unge danske soldater udstationeret til en af vor tids værste krigszoner – Helmand provinsen i Afghanistan. 

  • 1: Human Flow (2017). De seneste år har flytningekrisen været hot topic indenfor politik – og netop derfor er det utroligt vigtigt at få sat sig godt ind i, hvad krisen egentlig går ud på. For det er vel egentlig ikke én flytningekrise men mange? Med denne film kan du få et blik indenfor i den hjerteskærende tilstand mange flytninge er havnet i på flugt fra deres hjem. Se vores anmeldelse af filmen her.

Har du flere gode film at tilføje? Har du nogen af ovenstående til gode?

Så kommentér på Facebook eller her på siden!

Jeg glæder mig f.eks. til at se Human Flow, som jeg endnu har til gode.

Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.