Bamse

Kategori Biografen af - august 25, 2022
Bamse

En hyldest til en varm sanger

I Bamse får vi historien om den folkekære musiker, Flemming ”Bamse” Jørgensen. Vi følger ham fra barnsben af med en far, der mere havde ønsket sig en underdirektør end en popmusiker, til starten på karrieren, indtil han en dag ender som den højtelskede Bamse i hele Danmark.

Produktionen er kompetent og velskåret. Man kan godt se, at instruktør Henrik Ruben Genz har lavet et musikportræt før, fordi der er ikke nogen unødvendige scener.

Ensemblet er velvalgt, hvor det ikke overraskende er Anders W. Berthelsen, der stråler mest i titelrollen. Han formår, med sin klassiske, underspillede jysk facon at fange Bamses varme, og så er det altid fedt, når skuespilleren selv synger, særligt, når de også gør det godt.

Hæmmet af sit budget
Det eneste, der mærkbart holder filmen tilbage, er et tydeligt begrænset budget. Man kan fx se det, i deres fåtal af lokaliteter, eller turneen i starten af filmen, der alle tydeligvis er optaget det samme sted. Det selvfølgelig ikke noget, der skuer særligt i øjet, fordi det er et almindeligt element af en filmproduktion. Hvad, der imidlertid er en hæmning, er, at de øjensynligt ikke har haft råd til at lave hele filmen.

Hele tredje akt mangler. På et tidspunkt springer handlingen pludseligt næsten to årtier frem, hvor vi går glip af en masse karakterudvikling, som ellers kunne have været spændende at se udfolde sig. Henrik Ruben Genz og medforfatter Bo Hr. Hansen er dog så dygtige, at de får flettet det nogenlunde sammen, så vi alligevel ender med at få en sammenhængende sidste del, også selvom den er noget mere forhastet, end timen forinden.

Bamse er en bundsolid og kompetent fortælling om den folkekære musiker Flemming ”Bamse” Jørgensen. Anders W. Berthelsen er som forvandlet i rollen, og leverer en præstation, der nok skal høster nogle priser af sig i slutningen af året. Filmen er bygget op over den samme struktur som de mange amerikanske musikportrætter de seneste år, som fx Bohemian Rhapsody, Rocket Man og Respect for bare at nævne et par stykker, men mangler desværre budgettet, for virkelig at kunne komme op på niveau med de bedste i genren. Men som sagt, slipper filmen meget godt afsted, med sit noget mindre danske budget, og vil du gerne synge med på sangene fra Bamses venner og komme i godt humør, er filmen her, slet ikke så ringe endda.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.