Druk

Kategori Biografen af - september 24, 2020
Druk

Mesterligt velproduceret, men meget, meget forudsigelig

Hvis du har set traileren til Druk, har du også allerede stort set, set hele filmen. Vi følger en vennegruppe, bestående af fire middelaldrende gymnasielærer, der på den ene eller anden måde er gået lidt i stå i tilværelsen. Midt i deres midtvejskrise, lufter den ene af dem en skør idé fra en filosof, der påstår, at mennesket lever med en halv promille for lavt – og så kan du godt regne ud, hvordan den skæve bemærkning pludselig bliver til en virkelig livsstil for de fire venner.

Jeg kan ikke sige andet end, at det er endnu en mesterlig velproduceret film fra Thomas Vinterberg. Der er kælet for hver en lille detalje i hver enkelt scene, og det er tydeligt er intet er overladt til tilfældighederne. Skuespillerne er også meget velvalgte og Mads Mikkelsen viser endnu engang, hvorfor han er den definitive leading-man i Danmark. Selv som en livstræt gymnasielærer, besidder han en tryllebindende udstråling.

Jeg vil også gerne slå et slag for lyden i filmen. Det er meget sjældent i dag i en moderne film, hvad end den er udenlandsk eller dansk, at man faktisk kan høre hvad folk siger i den. Sådan er det og dog ikke i denne film, fare læs siden af noget så revolutionerende, at man faktisk kan høre alt hvad de siger klart og tydeligt, også når Mads Mikkelsen taler, selvom han er kendt for sin meget sløret og uklar omend naturlige talemåde.

Druk er en på alle måder rigtig dansk film. Jeg tror ikke at der er noget andet land i verden i dag, hvor man ville kunne lave en statsstøttet film, med hovedbudskabet om, at alkohol er en god ting, der skal værnes om. Så selvom plottet er rystende forudsigeligt, tror jeg alligevel, at filmen med årene vil komme til at stå tilbage som et nærmest historisk dokument, der viser hvordan alkoholkulturen er i Danmark. Filmhåndværket er i top, skuespillerne er dygtige, så selvom der kun lige er nok drama til at holde fortællingen kørende, står det meget klart, at dette er Thomas Vinterbergs kærlighedserklæring til at drikke sig i hegnet, ikke meget andet.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.