F for får 2: Fårmageddon

Kategori Biografen af - november 28, 2019
F for får 2: Fårmageddon

Animation, når det er bedst

I denne anden film og fåret Frode (på engelsk Shaun), vender vi endnu engang tilbage til Mossy Bottom Farm, hvor Frode og de andre får, igen er ude på narrestreger. Tingene spidser dog til, da et mystisk rumvæsen med magiske evner styrter ned i nærheden. Frode bliver hurtigt venner med den barnlige alien, og gør det derfor til sin mission at hjælpe hende tilbage hjem, før en ond organisation kan nå at fange hende.

Noget for enhver smag
F for Får 2: Fårmageddon, er som at rejse tilbage til en svunden tid, hvor animationsfilm faktisk blev anerkendt som en kunstform, hvor der blev kælet for hver eneste detalje. Selvom der ikke bliver ytret et eneste forståeligt ord i hele filmen, er der ikke nogen tvivl om, at alt er gennemtænkt og gennemarbejdet. Der sker et eller andet, når man har med stop-motion at gøre, i stedet for moderne computeranimation, fordi man ikke bare ændre figuren, omgivelserne eller sågar hele scene, hvis man ens fokusgruppe foreslår noget andet. Filmskaberne er virkelig nødt til at overveje hver evig eneste detalje, for man har kun et skud i bøssen til at gøre det rigtigt. Det er også en håndgribelighed ved de animerede figurer, der giver den en charme, fordi man kan se, at de er håndlavede med fedtpletter og andre små facetter, der giver det hele mere liv.

Et er kunstformen, som Aardman Animations har forfinet til perfektion over mere end 20 år, men noget andet er, at det også er et vildt medrivende eventyr for hele familien. Man skal være lavet af stål for ikke at blive fyldt med glæde, når fåret Frode tager på eventyr på sin nye ven fra det ydre rum, alt imens en hemmelig indsatsgruppe fra regeringen, forsøger at opspore og fange alienen. Selv, hvis man ikke er så meget til den eventyrlige familiefilm, er persongalleriet så sprængfyldt med personlighed, at man ikke kan undgå og blive betaget af alle de mindeværdige karakterer. Og i dette tilfælde er jeg slet ikke hyperbolsk, for det ALLE karakterer har en unik personlighed, hvad end det er folk i hazmat dragter, indbyggerne i den lokale by, eller en robotassistent, der er meget ivrig efter at udføre sit arbejde.

F for Får 2: Fårmageddon, er en vidunderlig film for alle i familien. Der er noget for enhver. Uanset om man gerne vil have et godt grin, leve sig ind i et eventyr, tilbringe lidt tid med et interessant persongalleri, eller bare gerne vil se noget med ens børn, hvor man ikke behøver at forklare noget, så er det helt sikkert, at man nok skal blive topunderholdt.

  • Release Date: 11/28/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.