
En poetisk familieforestilling om at finde sit indre legebarn
Kunsten ikke at på kompromis
At sætte ordet familie foran ordet forestilling er en positionering, der skaber en masse forventninger, bundet op på traditioner og troen på, at alle aldre bliver godt underholdt.
Forestillingen Hallo! kan ses af hele familien, men de mindste skal en lille smule på overarbejde for at forstå og acceptere ventetiden, mens dybden i den ellers udpenslede ensomhed fylder.
Sunniva Byvard imponerer de mindre i familien med akrobatikken, men der er også lange passager, hvor kun de voksne for alvor forstår subteksten og den dybde, som forestillingen også tilbyder. Her forsvinder børnene ind i sig selv eller begynder at tale indbyrdes, som var tilfældet på rækken både foran og bagved mig.
Men sådan må det være, for her er en forestilling, der insisterer på sit tempo og på intet tidspunkt indretter sig, efter den iPhone-hastighed underholdning i 2025 ellers efterhånden har fået, i forsøget på at fastholde sit publikum.
Et liv levet
Søren Hauch Fausbøll spiller en ældre mand, som gemmer sig bag sin låste dør, mens han forsøger at holde sig vågen med for ham ligegyldigt tv. Men fundet af en gammel cirkusplakat sætter gang i minderne.
Den gamle cirkusartists alterego, der kan visualisere de gamle minder, spilles af nycirkusartisten Sunniva Byvard, og sammen med Søren Hauch Fausbøll har de skrevet en forestilling, der blander kunstarter og uden ord spejler, især for det ældre publikum, vigtigheden af et liv levet, hvor drømmene blev sat forrest.
Ingen nemme løsninger
Hallo! bruger slapstick, akrobatik og nycirkus, så det hele smelter sammen til poesi uden ord.
På under en time kommer vi dybt ind i ensomhedens mørke, hvor de gamle minder for en stund giver lys. Men forestillingen Hallo! får lov at stå åben uden at tilbyde løsninger på ensomheden eller på anden måde påstå, at der er en nem vej ud af en fastlås hverdag.
Folketeatret anbefaler, at forestillingen er til børn fra 5 år og op. Det er jeg enig i, men måske endda en lille smule ældre ville gøre, at forældre eller bedsteforældre også kan nyde forestillingen uden at skulle jonglere for de mindste, der ikke var helt klar til at komme i teatret alligevel.
Hallo! spiller fra den 5. marts til den 22. marts 2025. På Folketeatret, Hippodromen.
Varighed: 50 minutter. Uden pause.
Turne. Hele landet. 10. marts til 02. april 2025.
Medvirkende: Søren Hauch-Fausbøll, Sunniva Byvard. Manuskript: Søren Hauch-Fausbøll, Sunniva Byvard. Instruktør/konsulent: Katrina Bugaj. Scenografi: Bine Jo Mortensen. Lyddesign: Jens B. Christiansen.