Paradiset brænder

Kategori Biografen af - juni 13, 2024
Paradiset brænder

Et sanseligt portræt af ungdommen

I det svenske drama Paradiset brænder følger vi de tre søstre Laura, Mira og Steffi. De lever helt alene i et arbejderklassekvarter, og så alligevel ikke, fordi man ser i glimt efterlandskaberne fra en mor, men nogen aktiv rolle spiller hun ikke i deres liv. I stedet følger vi de tre piger i deres vilde og hektisk hverdag, hvor de forsøger at finde hoved og hale i den kaotiske virkelighed, de befinder sig i.

Gennem et overrumplende kameraarbejde, feberagtige klippearbejde og et lille snert af magisk realisme, kommer vi helt tæt på søskendeflokken. En film, der fuldstændig på de unge pigers præmisser, forsøger at indkapsle essen af søsterskab og de mange udfordringer, der følger med at være ung, hvor hver en begivenhed er en intens oplevelse, fordi den opleves for første gang.

De tre piger bliver eminent spillet af Bianca Delbravo, Dilvin Asaad og Safira Mossberg, og den sårbare autenticitet i deres præstationer er den helt store drivkraft i en film, der gør alt, hvad den kan for at undgå klichéer. Det bliver selvsagt på bekostning af en genkendelig fortællestruktur, men stemningsbilledet opvejer det uklare narrativ.

Paradiset brænder er en rørende film om en søskendefloks kamp mod verden. Den enorme styrke i det filmiske værk, kommer dog ikke til at være mærkbar for alle, da man skal være klar til at lade sig opsluge af atmosfæren og den mentale stilstand de tre piger befinder sig i. Er man parat til det, bliver man også beriget med en poetisk og dybtfølt oplevelse.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.