Stille Stemmer

Kategori Teater af - juni 05, 2022
Stille Stemmer

Enkelt, lærerigt, for alle og helt vidunderligt

I Stille Stemmer giver Signe Birkbøll og Ragnhild Kaasgaard den alt hvad vejret, og de ophængte nodegardiner kan holde til. De spiller to orkestermedlemmer fra Frederiksberg pigegarde, der går på jagt efter beretninger og historier fra de ellers stille stemmer i byen, der ligger inde i byen. Glemte eller aldrig før fortalte begivenheder ser dagens lys, når Riddersalen spiller teater for børn og voksne i alle aldre ved Kiosken i Lorrys have.

Det er ikke en ny, men en kærkommen tilbagevendende begivenhed. Teatret Riddersalen har nemlig siden 2016 lavet sommerteater for dem, der kom forbi, dem, der rejste efter det, og børnene, der glæder sig til gensynet.

Foto: Dennis Westerberg

Riddersalen har over 40 års erfaring med gadeteaterturnéer, og ifølge dem selv er det at spille i det åbne rum en vigtig del af deres historie. Det var derfor også en længe næret drøm, der med støtte fra Frederiksberg Fonden i 2016 gik i opfyldelse, og gav mulighed for de Frederiksbergfortællinger, vi nu igen kan opleve.

Kiosken tegnet frit efter Fritz Kochs Københavnerkiosk er omdrejningspunktet og alle bænke, medbragte stole, tæpper og træer man kan læne sig op ad, bliver taget i brug af det forventningsfyldte publikum. Med hjælp fra sommersolen, går det løs med noget af det mest opmuntrende og livsbekræftende teater lavet med få rekvisitter, men med kæmpe kærlighed til historiefortælling.

En ældre mand blandt publikum modtog klapsalver for at dele sin livshistorie med os andre. En dreng stod i skyggen under et træ, stadig iført cykelhjelm han helt havde glemt at tage af, mens han dansede til musikken fra kiosken. Dem af os, der er færdige med at vokse grinede af den indforståede voksenhumor, og børnene glemte alt om deres digitale hverdag, mens de fik lov at opleve teater i sin reneste udtryksform. Her var der ægte fortællerlyst.

Foto: Dennis Westerberg

I tilfælde af vedvarende regn, spiller forestillingen ikke.

Men når forestillingen spiller, og det gør den for det meste, så er det med og af Dramatiker Signe Birkbøll. Instruktør Geir Sveaass. Kostumedesign Pille Behrendt. Medvirkende Ragnhild Kaasgaard og Signe Birkbøll. Lyddesign Jimmy Østbygaard. Teknik Laurids Poulsen og Sigurd Dissing.


Stille Stemmer spiller fra 3. juni til 10. juli 2022. Varigheden er ca. 35 min uden pause. Der er Fri Entré. Tilmelding/billet kræves ikke.

Skrevet af
Bo Dalum (f. 1977) far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.