Camino

Kategori Biografen af - april 05, 2023
Camino

En autentisk rejse i farverige omgivelser

Efter en længere periode med lettere desperate og frustrerende danske film, er det en fornøjelse at sætte sig ned og se Camino, der måske ikke genopfinder den dybe tallerken, men har en historie, der føles oprigtig og som bliver fortalt med en gennemgående autenticitet.

I filmen møder vi Regitze, der har det svært i sine 30’ere. Hun har intet arbejde, kærligheden er ikke noget sted i sigte, og så føler hun sig fremmedgjort fra sine forældre, der begge er meget akademisk anlagt, hvilket slet ikke er nemt, når man er ordblind. Det brogede og distancerede forhold til forældrene bliver dog skubbet tilbage til overfladen, da hendes mor dør, og som sit sidste ønske, vil have far og datter til at vandre ad caminoen sammen.

Det er en road-movie i ordets mest bogstavelige forstand, hvor det ikke handler så meget om distancen, som om selve rejsen. På samme måde, er der også mere end blot et par enkle scener, der vækker mindre til andre film i samme genre. Alligevel fungerer filmen.

Alt står og falder med far-datter forholdet, og Lars Brygmann og Danica Curcic, er så troværdige, at de kan få selv den mest klichefyldte dialog til at fremstå mere autentisk og genkendelig, end intetsigende og fladpandet. Der hersker vel ingen tvivl om, at Lars Brygmann har styr på både komik og drama generelt, men rollen som den forbitrede gymnasielærer, der har smidt sit livs skuffelser over på datteren, føles nærmest dokumentarisk i kirurgiske præcision. I samme boldgade har Danica Curcic efterhånden mestret den iøjnefaldende tristesse, som alle, der nogensinde har følt sig for lille, bør kunne spejle sig i. Hun er helt fantastisk i rollen, og man tror på hver en fiber i hendes væren.

Som helhed er Camino en gennemført road-movie, der en klar historie, fortæller den effektivt på halvanden time, og som bliver båret af to eminente skuespilspræstationer. Du kan for en stund se den i de danske biografer, men ellers er den også ude på Viaplay i dag. Så der er virkelig ingen undskyldning for, ikke at se dette rørende og autentiske portræt af to mennesker, et forhold og følelserne imellem, som vi alle har eller stadig går og tumler med.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.