Rig 45 – Sæson 1

Kategori Serier af - juni 08, 2018
Rig 45 – Sæson 1

Det er en dødsulykke, som er i centrum hos Viaplays nye spændingserie, Rig 45. Efter en tilsyneladende klokkeklart uheld bliver den irske tilsynsmand Andrea sendt ud på den norske olieboreplatform for at urede situationen. Hun bliver dog mødt med mildest talt skepsis af alle omkring sig, da ingen er særligt meget for at få tungen på gled. Tingene spidser dog yderligere til, da boreplatformen bliver ramt af en orkan, så alle ombord helt bogstaveligt talt er isoleret fra omverdenen. Og i takt med at stemning bliver mere anspændt så bliver det også klart for alle, at der ikke var tale om et uheld, men et mord.

Solidt udgangspunkt
Præmissen i Rig 45 er ganske enkel. En række vidtforskellige mennesker, der ikke rigtig har noget til fælles, andet end deres arbejde, bliver fanget i et morderisk komplot, som kun får paranoiaen til at stige.

Ensemblet er overraskende internationalt – på den gode måde. Med tanke på, at det er en Viaplay produktion, som kan man henledes til og tro, at det udelukkende er en skandinaviske produktioner, men der er også en hel del briter til stede, som virkelig er med til at gøre historien større, end hvis alle personerne talte det samme sprog. Man finder også meget hurtigt ud af, at uanset, hvor stor en stjerne de enkelte skuespillere er, så kan man ikke vide sig sikker på, hvem der er til at stole på og ikke mindst, hvem der får lov til at overleve til næste afsnit.

Der hvor serien for alvor fungerer er i hele gætteri-afdelingen. Det bliver meget hurtigt etableret i de tre afsnit, som jeg har set, at ingen kan vide sig sikker, og den gennemførte kulisse gør det nemt at blive revet med. Der er ingen tvivl om, at man her har et håndgribeligt mysterium, som man kan diskutere med ens venner og familie, fra uge til uge. Man kan ikke ligefrem sige, at det er dybt, men det er effektivt og en historie, som er tilgængelig for alle.

Forhåbningsfuldt twist
På samme måde er alle i ensemblet velvalgte. Med fare for at blive påduttet at se serien gennem rød-hvide briller, så vil jeg endda vove og påstå, at det særligt er David Dencik og Jakob Oftebro, der skiller sig positivt ud her i starten af serien.

I skrivende stund, er der ærligt talt ikke så meget andet at skrive end, at Rig 45 tager et simpelt udgangspunkt og får det maksimale ud af det. Jeg ved ikke om det kommer til at holde i længen, med tanke på at andre mysterieserier ofte skuffer i sidste ende. Den gode ensemble og det overrumplende twist her tidligt i sæsonen gør dog, at jeg godt tør tro på, at der er flere overraskelser i vente.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.

3 kommentarer on "Rig 45 – Sæson 1"

  • Morten

    Man må gå ud fra at, når en anmelder giver denne serie 4 ud af 6 stjerner, må være blevet betalt af Viasat for ikke at nævne det utrolige dårlige skuespil fra stort set samtlige medvirkende. Især de danske, som jeg er sikker på ærgre sig over at have sagt ja til denne serie. De har alle lavet noget der var langt bedre. Krummer tær, både over skuespillet og denne anmeldelse. Eneste rigtigsete er at plottet er faktisk ok. Bare synd at alle personerne render rundt og siger og gør dumme ting konstant.

  • Kim B Christensen

    Brug ikke tid på den serie. Amatøragtig skuespil, usædvanlig dårlig story-line, hovedpersonen dør i 2 afsnit.

  • Lars Morten Eriksen

    Så pinligt dårligt skuespil at det faktisk er sjovt…