TIFF16: Queen of Katwe

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 18, 2016
TIFF16: Queen of Katwe

Jeg må efterhånden indrømme, at Disney virkelig forstår at lave gode og komfortable film. De er sjældent særligt vovede eller nytænkende, men leverer altid god underholdning krydret med et politisk korrekt budskab.

I “Queen of Katwe” følger vi den sande historie om verdens yngste skakmester fra Uganda. I den spæde alder af 14 år deltog hun i de olympiske lege, men vejen dertil var alt andet end legende let. Pigen, Phiona, voksede op i et af Ugandas slumkvarterer, og havde det ikke været, fordi en passioneret lærer havde opdaget hende og hjalp hende, så havde hun nok stadig levet der den dag i dag.

queenofkatwe1

Skuespillet er også helt i top, særligt i starten, hvor der er plads til flere nuancer. David Oyelowo er en født stjerne, Lupita Nyong’o gør det godt som den strenge mor, og Madina Nalwanga besidder et blik, der rummer en ekstra dimension.

Det er en lille solstrålehistorie, og der er nok nuancerer til, at det ikke ender i den forsimplede morale om, at hvor der er vilje er der en vej. Phiona fejler flere gange og er af naturlige årsager flere gange ved at give op, men det er på grund af de mennesker, der er omkring hende, at hun lykkes.

4stars

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.