To film ved årets Berlinale

Kategori Festivaler af - februar 22, 2020
To film ved årets Berlinale

Vi er desværre ikke til stede ved årets Berlinale, men det betyder ikke, at vi er fuldstændig afskåret fra festivalen, eller ikke kan belyse jer, vores kære læsere, om et par helt særlige film, som vi godt kan anbefale, hvis du befinder dig i Tysklands hovedstad, i løbet af de næste 14 dage.


Den ene film er Goddes of the Fireflies om en pige, der må igennem en ganske voldsom coming-of-age historie. Skilsmissen sætter scenen for et liv, der kun bliver mere og mere æstetisk. Den unge Marie er ellers en meget følsom og indadvendt pige, men da hun får sit første rush, bliver et liv med stoffer, lange fester i skove og ikke mindst sex, alt for overvældende følelser til, at hun kan vende tilbage til hendes tidligere tilværelse.

I denne anden film, som er noget så sjældent som en romansk en af salgsen, vil vi gerne fremhæve, da den er, for at sige det mildt, meget eksperimenterende. Uppercase Print er lige fra første færd med citater af Foucault, en blanding af iscenesatte interview og brug af dokumentaroptagelser, bliver der dannes nogle konnotationer og en mening, som er svær at sætte ord på. Det er en film, som er svær at forklare, men som helt sikkert er værd at se.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.