Flugt

Kategori Biografen af - juni 17, 2021
Flugt

Et liv genfortalt

I den unikke og animerede dokumentarfilm Flugt, følger vi den 36-årige Amin, der i 90’erne uledsaget flygtede til Danmark fra Afghanistan. Amin mødte filmens instruktør for år tilbage, og har aldrig fortalt om sin opvækst og traumatiske fortid, men da han skal giftes med sin kæreste, vælger han flere år senere at vække sine barndomsminder til live i denne ekstraordinære dokumentar, der handler om at finde sig selv og finde hjem igen.

Visuel og følelsesmæssig rørende
Det første man lægger mærke til ved filmen er, at det er en på mange måder helt unik dokumentarfilm. Normalt består en dokumentar af en lang række interviews, tilsat optagelser fra det virkelige liv, men i dette tilfælde eksisterer disse billeder slet ikke. Instruktør Jonas Poher Rasmussens løsning på dette problem er dog genial, for han bruger dette benspænd til at animere Amins erindringer, og på den måde både lege med genrekonventionerne og fortælle historien på den meste visuelt stimulerende måde.

For det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at der ikke er nogen hyggelige hjemmevideooptagelser af en ung Amin, der flygtede fra Afghanistan og efter en længere årrække endte alene i Danmark, for slet ikke at tale om hans dannelse i årene efter.

Flugt er en meget intim og rørende portrætdokumentar, hvor vi kommer helt tæt på Amin, særligt gennem de meget stilfulde og elegante, animerede genskabelser af Amins erindringer. Det er en livshistorie, som desværre nok altid vil være relevant, og som alle bør se og reflektere over.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.