Girl Asleep

Kategori Biografen af - november 10, 2016
Girl Asleep

En film, der emmer af kreativitet og fantasi.

5stars

Greta er 14 år gammel og lever i de flippede 70’ere sammen med sin mor, far og storesøster. Vi møder hende første gang siddende på en bæk alene i sin skoleuniform, mens alle de andre elever løber rundt omkring og spiller bold. Her introduceres vi også for Elliott, som er en skæg rødhåret dreng på samme alder.

Elliott bliver Gretas gode (og eneste ven) i skolen, og er en stor trøst, når skolens barske blondiner hærger. Men alting toppes af Gretas 15 års fødselsdagsfest, som hendes forældre holder imod hendes vilje. Som Gretas søster advarer, så sker der underlige ting til 15 års fødselsdage.

Fantasi og virkelighed glider sammen.
Girl Asleep
er en herlig film om at forstå og finde sig selv som ung voksen. Den forgår i et fantastisk morsomt, farverigt og mystisk univers – og minder derfor på mange punkter om Moonrise Kingdom. Hvis man er vild med den type film, så er Girl Asleep lige sagen.

Vi føres igennem den unge voksnes kriser i overgangen fra barn til voksen på en fantasifuld og dragende måde, som både gør filmen utrolig nærværende, men samtidig diffus og mystisk. Virkelig lækkert når det fungerer, og det gør det i den grad her.

Samtidig er karakterne gode og fungerer som statister i Gretas liv, hvilket giver stemningen af, hvordan det er inde i hovedet på et ungt menneske i udvikling.

Den udvikling Greta gennemgår fører hende ind i en fantasiverden, som både er uhyggelig, mystisk, og som kræver en hel del mod. Det synes jeg viser rigtig fint, hvordan det er at gå fra at være et barn til langsomt at blive mere og mere voksen.

Alle skuespillerne spiller virkelig godt, både som forældre, søster osv. men også som fantasifulde væsner. Og så er skellet mellem fantasi og virkelighed virkelig godt lavet, til en sådan grad, at fantasierne ligner teaterkulisser. Det giver en følelse af, at man virkelig er en del af det finurlige univers.

Jeg elsker simpelthen den her slags film, de emmer simpelthen af kreativitet og fantasi, og det er så dejligt at opleve. Derfor får Girl Asleep fem stjerner af mig. En rigtig dejlig og hjertevarm film, som både er spændende, sjov og dejlig fantasifuld.

  • Release Date: 11/10/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.