Gooseboy

Kategori Biografen af - oktober 03, 2019
Gooseboy

Børnefilm som kun Wikke & Rasmussen kan gøre det

Wikke & Rasmussen er nok engang tilbage med en ny og vidunderlig børnefilm. Denne gang følger vi drengen Viggo, der selvom det er sommerferie, hellere vil tilbringe tiden indendørs og spille videospillet Gooseboy. Virkeligheden overgår dog fantasien, da en talende gås styrter ind i Viggos rude, og brækker sin ene vinge. Gåsen kalder sig selv for Nissemand, og vil gerne tilbage til sin familie, og med et ender Viggo på en rejse ude i det fri, fuld af eventyr og masser af sangglade folk.

Helt sin egen
Ligesom med Hannibal & Jerry og Flyvende Farmor, som jeg personligt mener er Wikke & Ramussens bedste familiefilm, er den helt store genistreg, at begivenhederne bliver drevet en gennemgående børnelogik. Viggo og de andre børn, opfører sig virkelig som personer på deres alder, hvor tingene er lidt mere ukomplicerede og uskyldige, end de voksne har en tendens til at gøre det. Det er også fantastisk at være med på en roadmovie, hvor man ikke kan regne ud, hvor det hele skal ende henne.

Ligeså farverigt omgivelserne er i filmen, ligeså udtryksfulde er persongalleriet også. Alle karaktererne føles helt som deres egne, uanset om det er Viggos mor, to uheldige jægere, eller et par billetkontrollører i et intercitytog. Man kan i hvert fald ikke klandre nogen personer, eller gæs, for at være stereotype. Kombineret med den lette tone, skal man være en meget hadsk person, for ikke at blive opslugt af denne unikke verden.

Kender man til det filmiske makkerpar, kommer det nok heller ikke som nogen overraskelse, at filmen også er en musical. Sangene er enormt hyggelige, og selvom det ikke er til at sige, om nogen af dem kommer til at holde i længden, fungerer de godt i filmen som helhed.

Ikke en konventionel familiefilm
Filmen er rigtig hyggelig og varm, men den er ikke perfekt. Den kan godt til tider virke lettere utilnærmelig, grundet sin idiosynkratiske facon, der er i hvert fald en sang, som man godt kunne have været foruden, og moralen er en kende for eksplicit til min smag. Den meget atypiske Laissez faire tilgang til dramaet, vil for far-til-fire segmentet også fremstå lettere irritabelt, selvom jeg personligt finder det meget charmerende.

Med Gooseboy gør Wikke & Rasmussen det, de er allerbedst til. Det er befriende at se en børnefilm, der ikke taler ned til målgruppen, men tværtimod tager børnenes parti og fortæller historien fra deres perspektiv. Det er et varmt, charmende og sindssygt opløftende univers man rejser ind i, hvor sangene blot er prikken over i’et. Hvis man faktisk gerne vil se en børnefilm, for børnenes skyld, og ikke blot for at pacificere dem i halvanden time, kan jeg kun anbefale Gooseboy. Den er så stor en fornøjelse fra ende til anden, at selvom efterårsvejret er over os, vil du helt sikker forlade biografmørket i godt humør.

  • Release Date: 10/3/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.