Grusomme mig 4

Kategori Biografen af - juli 04, 2024
Grusomme mig 4

Garanti for solid underholdning

Illuminations evne til at sammensætte animationsfilm, der altid underholder, har været mig en konstant kilde til evig beundring. Hvad end det har været deres to minions-film og nu fire film om den omvendte superskurk gru i Grusomme mig-filmene, filmene om kæledyrenes liv eller seneste Super Mario Bros. filmen, så skulle man tro, at der snart ikke var mere at vride ud af denne tegnestue og deres meget genkendelige stil, men det er heldigvis langt fra tilfældet.

I Grusomme mig 4 følger vi nok engang Gru, der stadig er en del af antiskurke ligaen, som fanger de værste forbrydere i verden. Denne går det dog lidt for heftigt for sig, så den kakerlakinspirerede superskurk Maxime Le Mal, gør det til sit erklærede mål at undergrave Grus liv. Det betyder selvfølgelig, at Gru, hans kone Lucy og deres nu fire børn må gå under jorden, men det er kun et spørgsmål om tid, før det går galt, for hvem tror egentlig, at Gru eller hans minions kan leve en stille tilværelse.

Illumination som vi kender dem
Det er nok engang en animationsfilm fra Illumination, og det betyder en genkendelig struktur, som selvfølgelig også bliver brugt her. Du har masser af emotionelle montager med populære sange i baggrunden, som bindeleddet mellem ofte morsomme, men også underfortalte sekvenser. Man får lige lov til at more sig, men ikke plads til eftertænksomhed, så potentialet er aldrig det helt store. Mindre kan dog også gøre det.

Denne evne til at sammensætte underholdende animationsfilm kommer dog med en slagside. For selvom historiefortællingen er ekstremt effekt, uden et gram overflødigt fedt, og filmen er overstået på knap halvanden time, så man aldrig får lov til at kede sig, bliver det også bekostning af nyskabelsen, der udebliver.

Derfor ender Grusomme mig 4 med at være endnu en effektiv, underholde og sjov animationsfilm, som med sikkerhed vil fange familiens opmærksom, og med stor sandsynlighed også fremtvinge et par grin undervejs. Innovation af filmmediet udebliver, og luftige tanker som vi kender dem fra Pixar, skal man ikke stile efter, men 90 minutter i selskab med Gru og hans minions er stadig en fornøjelig oplevelse.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.