Hell or High Water

Kategori Biografen af - december 08, 2016
Hell or High Water

En forudsigelig historie, men med masser af nuancer

5stars

Når en film har en forfatter som Taylor Sheridan (der skrev den fremragende ”Sicario”) bag manuskriptet og David Mackenzie (”Starred Up”) i instruktørstolen, som tilfældet er med ”Hell or High Water”, så gør det at jeg satte mig i biografsædet til ”Hell or High Water” med meget høje forventninger. Derudover består rollelisten af blandt andre Ben Foster, Jeff Bridges og Chris Pine, hvilket ikke gjorde forventningerne mindre.

Filmen omhandler de to brødre Tanner og Toby (Ben Foster og Chris Pine), som har besluttet sig for at plyndre en række forskellige banke for at spare penge nok sammen til at redde deres nyligt afdøde mors hus, således at Tobys børn kan arve det. I mellemtiden er Jeff Bridges den snart pensionerede betjent, som får som sidste sag at opspore dem.

Fuld af gode momenter.
Heldigvis, så blev mine høje forventninger ikke gjort til skamme. På trods af sit seriøse tema, så formåede filmen at have mange sjove og underholdende momenter, uden at det føltes malplaceret. Samtidig med dette fungerede dramaet i filmen også godt, og man fik derfor en film der som helhed var god og interessant hele vejen igennem. En anden god ting ved filmen var dens kommentarer til det generelle liv i Texas, særligt i de lavere klasser. Der blev sat stor fokus på hvordan den sociale arv bliver videreført i statens mindre og fattige byer, og både minoriteter, som de lokale indianere, og majoriteter, som de hvide amerikanere, bliver repræsenteret. Klassekampen i Texas blev fint illustreret, uden at det tog overhånd og fjernede fokus fra hovedhistorien. Det tilføjede tværtimod et dybere lag til Tobys ønske om at få brudt sine børn ud af den sociale arv.

Jeff Bridges er fremragende som den gamle, mugne politibetjent, der nyder at fyre fordomsfulde jokes afsted, men som samtidig også har et godt hjerte inderst inde. Ben Foster og Chris Pine gør det også godt som de to brødre, selvom det var forudsigeligt, at Ben Foster skulle spille den vilde og voldelige bror, og Chris Pine den fornuftige og godhjertede. Det havde været sjovere hvis rollerne var byttet om.

Som konklusion var ”Hell or High Water” både sjov, underholdende og fuld af drama. Man keder sig ikke et sekund undervejs, og den gode historie og det gode skuespil krydres med en fin skildring af et provins-Texas med stor fattigdom og social arv.

  • Release Date: 12/8/2016
Kommentarer er lukket.