I krig & kærlighed

Kategori Biografen af - november 15, 2018
I krig & kærlighed

Der er for meget kærlighed og for lidt krig

Med I krig & kærlighed markerer instruktør Kasper Torsting og producent Ronnie Fridthjof, at de gerne vil lave noget helt ekstraordinært. De har sat sig for at skabe et episk krigsdrama, som udspiller i en periode, som sjældent bliver portrætteret på dansk film, nemlig 1. verdenskrig.

Det er da også fedt, at der er nogen i Danmark, som har ambitioner om at skabe noget, som er lidt mere enestående, end folk der skændes om – og ved – køkkenvasken. Starten af I krig og kærlighed lover da også godt, da vi bliver smidt direkte ned i 1. verdenskrig med Esben (Sebastian Jessen), som vores guide. Vi får en flot åbningssekvens, hvor man kan se, hvor meningsløst krigen fremstår for en jyde, der bliver tvunget til at kæmpe på tyskernes side, fordi Sønderjylland stadig var besat af Tyskland i starten af 1900-tallet.

Det er flot filmet og spillet af Sebastian Jessen, og da han ene mand står over for en kampvogn, står alle muligheder åbne for, hvad en ambitiøs dansk krigsfilm kan udvikle sig til. Desværre bliver det hele meget mere melodramatisk efterfølgende.

Skiftet fra krig til kærlighed
Da Esben vender tilbage fra krigen, er det nemlig ikke bare hans kone Kirstine og søn Karl, der venter på ham, men også en tysk officer, som har set lidt for lun Kirstine. Resten af tiden bliver herefter brugt på dette trekantsdrama, og med undtagelse af kostumerne og et par actionsekvenser, så er der ikke meget i kernedramaet, som har særlig meget med 1. verdenskrig at gøre. Der er mange måder, man kunne have højnet dramaet, ved at gøre brug af tidsperioden, men måden konflikten udfolder sig på er så utroværdig, at man aldrig rigtig forstår, hvorfor personerne agerer som de gør.

Rosalinde Mynster, Tom Wlaschiha og særligt Sebastian Jessen spiller rigtig godt, og gør alt hvad de kan for at sælge dramaet, også selvom det ikke er synderligt velskrevet.

Som et lille plaster på såret, følger vi også Thure Lindhardt som den modbydelige og magtliderlig Hansen, der nyder godt af, at tyskerne har taget magten. Han er en langt mere interessant og iøjnefaldende skikkelse, end nogen af de andre personer i filmen, og hans mangel på formildende karaktertræk, gør ham kun til en mere underholdende skurk, der løfter filmen, hver gang han er på skærmen.

Når alt kommer til alt, så er den store fejl i I krig & kærlighed, at der er alt for lidt krig og alt for meget kærlighed. Der er ikke blevet lavet særlig mange film, der foregår i Danmark under 1. verdenskrig, så det er lidt synd, at tidsperioden ikke rigtig bliver brugt til så meget andet, end et par spændingssekvenser hist og pist. Kernen cirkulerer omkring et temmelig mondænt og uautentisk trekantsdrama, der ganske vidst bliver spillet fuldt ud af skuespillerne, men ikke rummer den fornødne dybde, til at hæve filmen over det middelmådige.

  • Release Date: 11/15/2018
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.