Mad Max: Fury Road

Kategori Biografen af - maj 14, 2015
Mad Max: Fury Road

Som gribende action, bliver det nok ikke meget bedre.

5starsI den fjerde film i rækken af løst forbundne dommedagsfilm møder vi Max, denne gang spillet af Tom Hardy. Efter flere atomvåben blev udløst er der ikke meget mere tilbage af jorden, end et stort ørkenlandskab, og de tilbageværende mennesker er enten rablende sindssyge, eller er ligesom Max blevet reduceret til deres mest basale instinkt, overlevelse.

Nu skulle man være ledt til at tro, at en film, der hedder Mad Max, kommer til at handle om Max, men det gøre den faktisk ikke. I stedet følger historien Furiosa (Charlize Theron), som er hærfører for en ørkenbande, og kort sagt har fået nok af det hele og vil væk. Furiosas og Max’ veje krydses dog, og de ender med at blive allierede i et desperat forsøg på at undslippe fortidens dæmoner og skabe en bedre fremtid, for dem begge.

Filmen lever og ånder for det visuelle.
Dette er udgangspunktet for filmen, og det ændrer sig ikke så meget mere undervejs. Det er nemlig hverken historien, eller for den sags skyld skuespillerne, der er i centrum, men i stedet den medrivende jagt, der opsluger hele filmen, og er du gal, er det en fed jagt.

Først og fremmest er det virkelig godt filmet. Man kan tydeligt se alt hvad der sker, men til gengæld er billedet aldrig roligt, hvilket overfører Max’ paniske stemning fra lærredet til tilskueren. Overlevelse er nemlig en rendyrket krig, hvor der skal mere end blot lidt held til, for at få lov til at se næste dag.

Der bliver fornemt gjort brug af farverne i billedet til både at fremhæve sandet, der er så langt øjet rækker, de blå nætter og de brændende blikke alle sender hinanden. For i denne fremtid er alle fuldstændig rablende gale, og det skaber en uforudsigelighed i alt, hvad der sker, og det får en på mere end et tidspunkt til at sidde helt yderst på sædet.

Mad Max: Fury Road er en vildt spændende actionfilm. Det føles som en to timer lang kamp for overlevelse, i en sindssyg dommedags dystopi, fuld af sand. Historie er der ikke meget af, men det gør ikke så meget, fordi rutsjebaneturen er så medrivende, at man helt holder op med at fortolke og i stedet oplever filmen.

  • Release Date: 5/14/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.