Nissen uden navn

Kategori Teater af - november 27, 2022
Nissen uden navn

Julemagi fra Eventyrteatret

Skuespillerne fra Eventyrteatret har dårligt nok nået at lægge det lange hår bag sig, før nissehuerne er fundet frem. Forestillingen Rapunzel spillede sidste gang i Glassalen den 23. oktober, og her nu en måned senere, står 24 børn og unge klar med den julemagi som vi lige står og mangler.

Godt hjulpet på vej af – Jul i Tivoli – er der dømt julebuffet med et overflødighedshorn af julestemning. Bænkene skal males, og havenisserne skal pudses, inden borgmesterens sikkert alt for lange og ligegyldige juletale, men havenisserne er væk. Det er de, for de mindste nisser har ”stjålet” dem. Det har de for at give udtryk for, at de er meget trætte af, at de store ser ned på de små.

Det er bare en af de små historier i årets forestilling. Der er også en lille kærlighedshistorie, et par pjækkende trolde, oldnisser, et havenisseværksted og selvfølgelig en nisse uden navn.

 

Noget for alle
Det hele bliver fortalt med sang og dans på en lille time, og når man laver teater til børn og unge sjæle, så kan man heller ikke forlange, at koncentrationen fra salen kan holde til meget mere. De mindste havde måske nok lidt svært ved at finde den røde tråd, samtidig med de mange små historier, men der var noget for alle, og ingen gik skuffede hjem. Tværtimod. Udenfor Glassalen ventede endnu mere jul jo.

 

Teatrets bannerfører
Eventyrteatrets fornemmeste opgave, som de gang på gang løfter og løser, er at få børn og unge til at interessere sig for den historiefortælling med dertilhørende traditioner, som kun kommer til live i øjeblikket, hvor det sker. Det gælder den ungdom, som står på scenen, men i høj grad også det publikum, som opdager og oplever teatrets tiltrækningskraft og ubetingede glæde.

Personligt er det positivt at opleve, at det ikke hele tiden er de samme ansigter, der står forrest hver gang. Det er forfriskende at se et teaterensemble, som samtidig forbereder talenterne til den virkelighed, det liv, hvis de vælger det, kommer til at bringe af store, men også mindre roller.

Ingen nævnt ingen glemt er den sikre sti at gå ned ad, når der står de føromtalte 24 artister på scenen. MEN Freja Larsen synger med så meget kontrol og selvsikkerhed, at jeg nær var væltet ned af stolen.

Jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg skal opleve Eventyrteatret.

 

Egnet for alle eventyrelskere fra 5 år.

Medvirkende: 24 børn og unge fra Eventyrteatret Manuskript og instruktør: Bo Skødebjerg Musik: Stuart Goodstein Kostumer: Christine Brincker Scenograf: Ane Løkken Koreograf: Mette Soldan Sanginstruktør: Lisa Tjalve


Nissen uden navn spiller fra 26. november til 18. december 2022. I Glassalen i Tivoli.
Varighed 60 minutter. Teaterbilletten giver fri adgang til ”Jul i Tivoli” på spilledagen.


Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.