Plane

Kategori Biografen af - januar 26, 2023
Plane

Gerard Butler er den nye Liam Neeson

I actionfilmen Plane møder vi piloten Brodie Torrance spillet af den altid skotske Gerard Butler. Han skal flyve en lille skare hjem i et flyv nytårsaften, men da de bliver tvunget til at nødlande, ender de på en lovløs ø på filippinerne. Og hvis det ikke skulle være slemt nok, så er øen så afsides, at de ikke kan få kontakt til flyselskabet og bede om hjælp. Derfor er det op til Brodie og de andre passager at holde stand og finde hjælp, inden de kriminelle militærgrupper på øen finder dem.

En rigtig B-film
Gerard Butler startede ganske vist som en decideret superstjerne i 00’erne, hvor han vekslede mellem at medvirke i storstilede actionfilm og romantiske komedier. Det er dog efterhånden mange år siden, og nu er han i bedste Liam Neeson-stil nok mere kendt for at være den brogede fyr, der altid er garant for en solid og forglemmelig actionfilm – og Plane er ingen undtagelse.

Det er svært at være rigtig skuffet eller overrasket, når varedeklarationen bliver efterlevet så meget som det er tilfældet for filmen her. Du ved, at du får en bagudskuende historie, meget klart defineret og karikerede arketyper, og ikke mindst spændingssekvenser, der altid ender med, at resten af ensemblet hylder manden i hovedrollen, som også tilfældigvis er producer på filmen.

Derfor er der heller ikke meget at fortælle om Plane. Hvis du gerne vil se en actionfilm, hvor mænd er mænd, som de var i gamle dage, og hvor skurken bare er endimensionelle og onde, hvor der ikke rigtig er plads til, at nogen andre end Butler selv og en enkelt birolle, har en lille smule kød på karakteriseringen, og hvor der aldrig er langt mellem de meget lavpraktiske slåskampene, så kan jeg berolige dig med, at du får lige netop det du vil have. Alle andre udenfor dette segment, kan dog ikke forvente det store, for filmen er tydeligvis ikke henvendt dem.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.