The Loft

Kategori Biografen af - april 30, 2015
The Loft

Et mordmysterie, der ikke rigtig henvender sig til nogen.

1starsI The Loft, der er den tredje genindspilning af det belgiske hit Loft, møder vi fem gifte mænd, der alle synes familielivet er lidt for trivielt, og derfor deler en lejlighed, hvor de kan udleve deres seksuelle fantasier uden, at konerne aner uråd. Denne mandedrøm falder dog fra hinanden, da de en dag finder en død kvinde i lejligheden. De er de eneste, der kender til og har adgang til boligen, hvorfor morderen må være iblandt dem.

Det er et plot, der i sig selv ikke er særlig meget kød på, fordi det lyder som noget man kan opleve på en billig amerikanske tv-serie. Når så man har hævet et så simpelt plot op til spillefilmsniveau, skal man også have noget mere på hjerte, hvad end det er visuelt, i narrativet eller i forholdet mellem mænd og kvinder. Men der er ingen indsigt at spore, hverken i mænd, kvinder, genren eller for den sags skyld i billedkompositionen.

Usympatiske mænd og irriterende kvinder.
Mændene er dybt usympatiske, og deres utroskab bliver bortforklaret med henvisninger til, at mænd bare er sådan, hvorefter vi så skal have sympati for dem, når deres affærer bliver opdaget.

Kvinderne er endnu mere flade i deres beskrivelser og er enten så forfærdelige, at vi bliver ledt til at tro det er deres egen skyld, når mændene er utro, eller også er de så tomme, at man knap kan huske navnene på dem.

Historien er også så rodet, usammenhængende og forceret, at man aldrig bliver revet med. Karakterernes forhistorie bliver beskrevet i flashbacks, men eksisterer kun for at forvirre os seere uden, at nogen har tænkt på, hvor lidt de giver mening i historiens kontekst. Det er den type film, hvor en person lader som om han bliver overrasket over at se et lig, som han selv har arrangeret, også selvom der ikke er nogen andre til stede. Det hele er bare et spil for galleriet, og vi er tilskuerne.

Jeg ved ærligt talt ikke, hvem jeg kan anbefale The Loft til. Mordmysteriet er usammenhængende og twistene ulogiske. Budskabet er bizart, fordi det åbenbart er godt nok at være utro, så længe man er sympatisk og konen er irriterende. Det er ikke engang en sexet mandefantasi, fordi der ikke rigtig er noget erotisk indhold. Noget kan altså tyde på, at tredje gang ikke er lykkens gang. 1/6

  • Release Date: 4/30/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.