TIFF17: Tulipani

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 19, 2017
TIFF17: Tulipani

Tulipani er en af de glædelige overraskelser, som man kun finder på en international filmfestival. Dette på alle måder spøjse eventyr er en produktion mellem Italien, Holland og Canada – og disse tre mentaliteter er tilstede i dette unikke sammensurium af folkeeventyr og fortælleglæde.

Vi følger den unge canadiske Anna, som efter moderens bortgang drager til hendes hjemland Italien, for at sprede hendes aske ud over havet. Her støder hun dog ind i folk, som med det samme genkender hende, og derfor – helt uopfordret – fortæller historien om hendes rigtige far. Historien er et enormt kreativt, sjovt, men også dramatisk eventyr fortalt på en facon, der kun kan beskrives som ”rigtig italiensk”. Hvis filmen får lov til at blive set rundt i verden, vil den uden tvivl tilfredsstille et kæmpe publikum, fordi næsten hvert eneste billede emmer af glæde, og er en fornøjelse at se. Det er sjældent, at en film både er let, men også kreativ og efterlader en opløftet i dag. Så meget kortfattet, bør du holde øje med denne lille perle af absurde fortællinger.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.