10 Cloverfield Lane

Kategori Biografen af - marts 10, 2016
10 Cloverfield Lane

105 minutters solid gys og sci-fi.

4stars

10 Cloverfield Lane er en intens thriller om en den unge Michelle, spillet af Mary Elizabeth Winstead, som efter et biluheld vågner op i en bunker bygget af Howard, spillet af John Goodman. Han fortæller hende at han har reddet hende fra et biluheld, men at der er udbrudt et dommedags lignende scenarie og overfladen nu er ubeboelig. Hendes eneste håb for at overleve er derfor at blive i bunkeren med ham selv, og hans Nabo Emett. Planen er nu at forblive i bunkeren og overleve dommedag, men selvom Howard har bygget sig selv et mægtigt shelter forhindrer det ikke spændinger fra at stige inde i hytten.

Ikke en klassisk efterfølger.
For dem som har set Cloverfield og forventer en tro fortsættelse er 10 Cloverfield Lane ikke svaret. Faktisk har den nye titel ikke meget tilfælles med filmen fra 2008 bortset fra et dommedags scenarie. Som i 10 Cloverfield Lane muligvis er mere eller mindre virkeligt. Det er her filmen bruger dens navnebror mest, til at bygge en mistanke omkring den muligvis skæbnesvangre adresse og en forventning til hvad der udfolder sig på overfladen. Om dette er en genistreg, et lidt billigt markedstrick eller et sted mit imellem må være op til seeren.

Men filmen er dets egen og prøver ikke at efterligne dens forgænger, men udvider dets univers. Den bruger ikke håndholdte kameraer og b-skuespiller til at skabe en følelse af autenticitet og kaos. I stedet har vi en overbevisende trio med kameraet stillet skarpt på dem, så publikum ikke misser et øjebliks spænding. På den måde har filmen en klistret til skærmen igennem de fulde 105 minutter, hvor vi bliver mødt med både humor, gys og sci-fi.

  • Release Date: 3/10/2016
Skrevet af
Kommentarer er lukket.