3 akkorder & sandheden

Kategori Teater af - april 29, 2024
3 akkorder & sandheden
Kommenteret af Bo Dalum

I Nyhavn på kajplads 52 finder du båden Liva 2 og Café Liva. Her bliver der hvert år lavet et sted mellem tre og fem kabaretter, og lige nu kan du opleve 3 akkorder & sandheden.

Mette Marckmann og Jesper Lohmann har fået selskab af musikeren Jan Rørdam, og sammen går de ombord i countrymusikkens melankoli, ensomhed og nederlag, men også håb, kærlighed og viljen til at kæmpe mod de indre dæmoner.

Til lyden af et tog kommer Jan Rørdam på scenen, og så lægger vi fra land med On the road again.

Klædt i denim fra top til tå kommer Mette Marckmann og Jesper Lohmann ud ad hver sin dør, og mellem de mange klassikere bliver vi klogere på, at det langt fra er amerikanerne, der har monopol på at vandre hvileløst rundt i natten.

Publikum får glæden af countryhelte som Hank Williams, Dolly Parton, Johnny Cash, Willie Nelson med flere. Mellem musikken er der skrevet små scener, der forsigtigt limer forestillingen sammen. Om det er hende, der er på besøg i hans drøm eller omvendt, finder vi ikke ud af, men de har det til fælles, at de har elsket, mistet og tørstet.

Jesper Lohmann giver den lidt ekstra med skuespillet under nummeret Cool Water og de par gange, hvor Mette Marckmann eller Jan Rørdam finder mundharmonikaen frem, bliver en i forvejen god aften i musikkens tegn endnu bedre.

3 akkorder & sandheden er underholdning til en bekymringsfri aften. Selv om musikken til tider burde være nedslående og deprimerende, er det fremført med et glimt i øjet. Publikum er kommet for at synge eller nynne lidt med og forsigtigt tromme med under bordet.

Countrymusik er på mange måder klichéernes holdeplads, men der er lige det med klichéer, at de afslører os som mennesker. De fortæller os sandheden om de uundgåelige gentagelser, som vi oplever i vores liv. Vi laver de fejl, som vi havde svoret aldrig at lave. Vi falder i de samme rutiner. Vi finder os selv gående hvileløse rundt midt om natten, fordi vi selv er en kliché. Igen. Så finder vi de tre akkorder frem, og i musikken mødes vi og bliver forsikret om, at vi er alle i samme båd. Denne aften er det på Liva 2.


3 akkorder & sandheden spiller fra 26. april til 1. juni På Café Liva
Varigheden 1 time og 45 minutter inkl. pause


Medvirkende: Jesper Lohmann, Mette Marckmann, Jan Rørdam.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.