A Cure for Wellness

Kategori Biografen af - februar 16, 2017
A Cure for Wellness

En thriller der vil det hele

I ”A Cure for Wellness” forsøger Gore Verbinski at skabe en film med en tung, stemningsmættet atmosfære, hvor man som seer skal blive opslugt af stemningen og forsvinde ind i det psykologiske plots mange tråde. Lykkedes det? Desværre kun delvist.

I filmen følger vi den unge Wall Street børsmægler Lockhart (Dane Dehaan), som af sit firma bliver sendt til et kursted i Schweiz, som bliver styret af Lægen Volmer (Jason Isaacs), for at hente et af bestyrelsesmedlemmerne fra firmaet tilbage til New York. Lockhart har dog ikke befundet sig på kurstedet længe før han finder ud af, at der sker nogle mærkelige og mistænksomme ting på stedet, og pludselig må han erkende, at han ikke længere ved om han er på besøg eller tilfangetaget.

En kende for rodet
Filmen har det meste af tiden en underlæggende uhyggelig stemning, som gør, at den er rimelig medrivende. Problemet er dog bare, at den prøver alt for meget at skabe denne stemning fuld af mystik ved at indsætte så mange mystificerede scener som muligt, uden at tilbyde nogle forklaring på flere af dem, og dette resulterer i, at filmen fremstår lidt for rodet. Det er som om, at filmen vil for meget i form af både at skabe en psykologisk thriller, hvor man ikke ved hvad der er sandt eller falsk, og samtidig også have et storladet spændende plot, fuld af mystik. I sin iver efter at ville alt dette, formår filmen aldrig at blive så psykologisk dyb som den håber, og plottet er også rimelig forudsigeligt og ender i en lidt tåbelig slutning.

Det, der dog gør, at man bliver revet med det meste af tiden, og interesserer sig for karaktererne er at ”A Cure for Wellness” har et fantastisk lydunivers og fine skuespilpræstationer. Samtidig er det også rart at filmen er blevet certificeret med den amerikanske rating ’R’, som gør at filmen har en mere rå kant. Det er ærgerligt at filmen ikke holdt sig mere stringent til enten at være plot- eller stemningsbærende, med færre unødvendige og ikke forklarede scener, for så kunne den nok være gået hen og blevet en mere mindeværdig thriller.

  • Release Date: 2/16/2017
Kommentarer er lukket.