A Perfect Day

Kategori Biografen af - juni 16, 2016
A Perfect Day

Et krigsdrama uden nogen drab.

4stars

Vi befinder os i Balkan, midt under borgerkrigen. Her følger vi et hold af nødhjælpsarbejdere, der bare gerne vil have et kæmpe lig op af en brønd, så lokalindbyggerne kan få noget rent drikkevand. Liget er dog så enormt tungt, at deres reb knækker, og derefter handler filmen – kort sagt – om at finde et reb.

Hvem hjælper nødhjælpsarbejderne egentlig?
Denne absurde historie bliver dog blot den første i en lang række af problemer, som de skal forsøge at løse. Der er en ekskæreste, der dukker op for at annoncere, at nu er der fred i landet. Det er dog tydeligt for enhver, at tingene slet ikke så fredsfyldte, når børn løber rundt med pistoler. Lokalbefolkningen er utrolig modvillige, fordi flere af dem tjener penge på krigen, eksempelvis ved at sælge vand til de fattige landsbyer, for slet ikke at tale om de lokale militser, der miner køer og flytter dem ud midt på vejen, for at afskrække nødhjælpsstyrkerne.

Alt dette er dog langt fra det største problem, for utrolig nok er det største problem selve nødhjælpsstyrkerne. Bureaukratiet sætter hele tiden en stopper for al det fremskridt nødhjælpsarbejderne forsøger at skabe, og kombineret med den uindbydende lokalbefolkning, er det svært at få noget som helst gennemført.

Al dette besvær vores gruppe blive tvunget igennem, bare få at komme nærmere det sagnomspundne reb, kunne have resulteret i en film, der var meget trist og deprimerende, men takket være ensemblet fastholder filmen en underlig humoristisk grundtone hele vejen.

Veloplagte stjerner.
Vores hold af nødhjælpsarbejdere bliver anført af de meget veloplagte aldrende filmstjerner Benicio Del Toro og Tim Robbins. Del Toro spiller manden, der er ved at være fuldstændig udkørt, og giver i samspillet med de andre personer på holdet, filmens følelsesmæssige kerne. Det er dog Tim Robbins, der for alvor stjæler billedet som en lettere vanvittig medlem af holdet. Alle Robbins’ replikker emmer af sorthumor, og det er ham, der gør det ellers meget dystre emne meget mere spiseligt.

A Perfect Day er måske ikke den perfekte film, men den fortælle om krig fra et andet perspektiv, end det vi er vant til. Væk er alle drabene og slowmotion optagelserne af mænd, der bliver sprængt i luften. I stedet er de erstattet af absurde bureaukratiske situationer, der viser hvor svært det kan være at hjælpe civilbefolkningen i en krigszone, når man er de eneste, der spiller efter reglerne. Benicio Del Toro fungerer fantastisk som filmens emotionelle anker, og flankeret af Tim Robbins’ sorte humor, er man godt underholdt hele vejen, også selvom filmens overordnede plot er historien om at finde et reb.

  • Release Date: 6/16/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.