A Simple Favor

Kategori Biografen af - september 27, 2018
A Simple Favor

Både grinagtig og dramatisk

Instruktør Paul Feig udfordrer sig selv med hans seneste film. Det er nemlig ikke en decideret komedie, men i stedet et mordmysterie vi får fortalt i A Simple Favor. I filmen følger vi den hjemmegående enkemor Stephanie (Anna Kendrick), der bliver venner med den noget mere udadvendte Emily (Blake Lively), gennem deres to børn. Da Emily en dag pludselig forsvinder, efterlader det alle med et stor spørgsmålstegn, og Stephanie er fast besluttet på at komme til bunds i sagen.

Sidder mellem to stole
Blake Lively er ganske udmærket i rollen som Emily, om end en smule karikeret, men ikke desto mindre er hun underholdende nok til, at man faktisk har lyst til at finde ud af, hvad der egentlig er sket med hende. Desværre bruger vi det meste af tiden i selskab med Anna Kendrick, der endnu engang bare spiller Anna Kendrick. Hun er fuldstændig fejlcastet som en snerpet husmor, for hun spiller stadig rollen, som var hun en småforvirret, neurotisk teenager.

Filmen ved heller ikke om den skal være en komedie eller en thriller. Alle birollerne er så upassende, virkelighedsfjerne og fyrer hele tiden dårlige jokes af. De passer bedre ind i en sketch fra SNL, end i et mordmysterie. Der skiftes også hele tiden mellem komiske scener, og dybt intense situationer med trusler om vold. De ”sjove” øjeblikke er dog ikke særligt morsomme, fordi de alle bygger på uopfindsomme stereotyper og er malplaceret.

Derfor er det ekstra ærgerligt, at vi hele tiden skal belemres med pinlige forsøg på humor, når Paul Feig faktisk godt kan instruere suspense, men tilsyneladende ikke selv tror på det, og derfor føler sig nødsaget til at punktere alle de dramatiske øjeblikke. Historien er ellers interessant, og indtil plottet bliver for absurd til slut, så keder man sig ikke.

A Simple Favor, ender derfor med at være som et sind delt i to. De enkelte elementer kunne sagtens fungere i to forskellige film, men i forlængelse af hinanden, skaber de en utrolig frustrerende og utilfredsstillende filmoplevelse.

  • Release Date: 9/27/2018
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.