Åbenbaringen

Kategori Biografen af - juli 26, 2018
Åbenbaringen

Det store spørgsmål om tro

I det franske drama Åbenbaringen følger vi journalisten Jacques (Vincent Lindon), der er meget anerkendt og respekteret for hans seriøse dækning af nogen af de værste krigshærgede områder i verden. Da vi møder ham er han dog blevet ramt af et angst og gået ned med stress fra hans seneste reportage. Midt i hans krise bliver han pludselig kontaktet af Vatikanet, der vil have ham til at undersøge en fransk landsby, hvor en pige angiveligt har set Jomfru Marias genfærd.

Mod bedrevidende siger Jacques ja til opgaven, og inden han ved af det møder han den unge pige Anna, der har set Jomfru Maria, og befinder sig midt i en konflikt som er mere kompliceret end man lige skulle tro.

Grænselandet mellem sandhed og fiktion
Filmen tager sin historie meget seriøst, og det er også helt forståeligt, når den hiver fat i emner, som tro og religion, og de metafysiske spørgsmål om hvad troen gør ved vores tilværelse, og om religion har en positiv eller negativ effekt på os. Det er store spørgsmål og filmen giver sig også tid til først at skabe en dyster stemning, men også til at på begavet vis, at bearbejde emnet, så man selv begynder at reflektere over tro på et mere nuanceret niveau, end blot godt og ondt.

Vincent Lindon fører endnu engang an i en meget afdæmpet og eftertænksom film, som vi efterhånden har set ham gøre det før i både Markedets lov og Rodin. Lindons Jacques fungerer perfekt som et anker for en historie, der meget elegant indvier os i en verden, som de fleste nok ikke kender det helt store til. Over for ham spiller Galatéa Bellugi rollen som den unge Anna, lige så eminent, og det er i samspillet mellem de to, at filmen er allermest dragende.

Desværre så kommer man heller ikke uden om, at filmen ikke helt slipper afsted med sin længde på næsten to en halv time, uden at fremstår en smule langtrukken henimod slutningen. Plottet rummer et par twist undervejs, der er nok til at holde ens interesse hele vejen igennem, men historien slutter af uransagelige årsager tre gange i stedet for en, og det er unægtelig med til at trække karakteren ned, uagtet hvor gode skuespillerne er, og dybden i historien.

Når alt dette er sagt, så er Åbenbaringen helt klar værd at se, både for skuespillet, men også får de spørgsmål filmen rejser for seeren.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.