Alice i Eventyrland: Bag spejlet

Kategori Biografen af - maj 26, 2016
Alice i Eventyrland: Bag spejlet

En fantastisk flot film, men med en noget overfladisk historie.

3stars

Alice i Eventyrland: Bag spejlet fortsætter, hvordan den forrige slap. Der er nu gået seks år siden Alice blev kaptajn, og da vi møder hende igen, er hun netop hjemvendt efter hendes seneste rejse. Tingene står dog ikke ligefrem særligt godt til i den virkelige verden, og det hele bliver da også værre, da hun bliver transporteret tilbage til Eventyrland, hvor den gale hattemager er ved at sygne hen.

Dermed bliver Alice tvunget ud på endnu en rejse, hvor hun bl.a. skal kæmpe mod selve tiden, i et desperat forsøg på at redde den gale hattemager.

Et visuelt overflødighedshorn.
Hvis der er noget filmen gør rigtig godt, så er det at skabe en vidunderlig og surrealistisk verden i Eventyrland. I modsætning til de konservative normer i 1800-tallet, hvor Alice stammer fra, så er Eventyrland fuld af farverige og mærkværdige skikkelser. Hverken Johnny Depps gale hattemager eller Sascha Baron Cohen som Tiden, er særligt jordnære, men det skal de heller ikke være.

Alle disse festlige karakterer bliver også understøttet af et overflødighedshorn af effekter og flottet kulisser, der skaber en helt fantastisk visuel ramme for fortællingen.

En retningsløs historie.
Filmen kan dog være nok så flot og visuelt eventyrlig, men det er tomme kalorier, hvis ikke der er en historie, der giver tyngde til begivenhederne. Hele plottet eksisterer kun, fordi Alice begår karakterbrud i starten af filmen. Med andre ord er indsatserne ikke særligt høje og kunne meget nemt have været afværget, og det sætter lidt en dæmper på spektaklet, at alle undgår de åbenlyse løsninger for at tjene plottet.

Meget kan man sige om Disney, men deres film, hvad end det handler om superhelte, folkekære historier, udfordrende animation eller bombastiske eventyr, plejer altid at have en klar retning og en rød tråd. Denne retning er imidlertid svær at spore her, og det er smerteligt, at se så mange talentfulde skuespillere, set designere, animatorer m.m. der aldrig for alvor eksisterer overens.

Alice i Eventyrland: Bag spejlet, er en af de film, jeg ærligt talt har det mærkeligt ved at fælde dom over. På overfladen gør den ikke noget forkert. Det er bogstaveligt talt eskapisme, og vi bliver taget med til en verden, fuld af irrationelle karakterer, overdådige visuelle effekter og bombastisk musik. Filmens akilleshæl er imidlertid, at historien er så tynd som den overhovedet kan være. Det er åbenlyst, at historien kun eksisterer som påskud for at lave en to’er, efter den forrige film blev en kæmpe succes. Men kan man leve med den overfladiske historie, og vil man gerne se mere af Eventyrland, så er det en af den slags film, der helst skal ses i biografen.

  • Release Date: 5/26/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.