Alting er noget 2.0

Kategori Teater af - februar 19, 2023
Alting er noget 2.0

Et sanseligt bombardement

På et sproglaboratorie bliver ord til sætninger som bliver til digte, som bliver til tanker, som bliver til fortællingen om Naja Marie Aidt.

Med en næsten naiv tilgang til ordene oplever vi, eller genoplever vi, nye eller kendte stemninger, der belyser store, lange eller korte værker. Når jeg skriver naiv, mener jeg det ikke negativt. Nej, med en undren og nysgerrighed, men også en lidt nervøs og ængstelig tilgang, som ellers, for det meste, kun ses i værter, der laver fjernsyn for børn, bliver bøger vendt og drejet, papir printet, og tavler skrevet på. Der bliver optaget, der bliver sunget, der bliver filmet, der bliver tænkt, og der bliver leveret.

Sarah Boberg og Anette Støvelbæk præsenterer uddrag fra 10 værker, og det eneste negative, der kan siges om det, er, at der er så meget, man gerne vil gribe, huske, fange og beholde, men det er umuligt at nå at synke eller blinke, før det næste berusende billede kommer imod dig.

Man må overgive sig og åbne op for sansedørene, og håbe noget bliver tilbage, når lyset igen bliver tændt.

Det var noget med en skulder, der gjorde ondt
Hvis du kender Naja Marie Aidts tekster, vil Alting er noget 2.0 være som en genopdagelse, hvor du kan opleve og glædes over et fællesskab, der opstår i nuet.

Hvis du ikke kender teksterne, så kan du godt begynde at spare op til bogindkøb, for man vil efterfølgende gerne finde tilbage til de udvalgte passager, til små bider, der rørte en, til store ord, der pludselig betød noget andet end lige før. Jeg er selv gået på jagt, og hvad kan være mere spændende end det? At jagte en sætning.

Reumertvinder Maria Vinterberg har iscenesat forestillingen i Marianne Nilssons scenografi med ny musik af komponist og D-A-D-guitarist, Jacob Binzer.

Hvis du kan give slip, og hvis du tør give dig hen, så gør det, men pas på, det er stærkt vanedannende.


Altin er noget 2.0 spiller fra 18. februar til 01. april 2023.
Teatret ved Sorte Hest. Varighed ca. 1 time og 15 min. Uden pause.


Medvirkende: Sarah Boberg. Anette Støvelbæk. Manuskript: Tekster af Naja Marie Aidt Iscenesættelse: Maria Vinterberg. Scenograf: Marianne Nilsson. Musik: Jacob Binzer Lysdesigner: Lasse Svarre Christiansen. Kostumedesigner: Mikael Jensen.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.