American Made

Kategori Biografen af - august 24, 2017
American Made

Tom Cruise er overraskende charmerende

Vi befinder os i USA under Den Kolde Krig, hvor vi introduceres til piloten Barry Seal, som flyver passagerfly fyldt med trætte passagerer på kryds og tværs af USA.

Alt imens spiller stormagterne Sovjetunionen og USA med musklerne rundt omkring i verden, og der går ikke lang tid før CIA får nys om Barry og hans fremragende flyveregenskaber. Det bliver starten på en ny og spændende tilværelse for piloten, som snart bliver sendt til det ene mellem- og sydamerikanske land efter det andet. Der udkæmpes nemlig op til flere krige, og Barry lader sig langsomt synke dybere og dybere ind i konflikterne. Det sker især, da han begynder at handle med Medellin-Kartellet, som er styret af ingen mindre end blandt andet Pablo Escobar.

Bare en god historie
American Made
er faktisk en virkelig god film. Jeg var selv noget overrasket, da jeg ellers i den grad ikke bryder mig om Tom Cruise. Men i denne omgang gjorde han det rigtig godt, og spiller sig på charmerende vis igennem filmen, som den lettere dumdristige Barry Seal. Selve historien er baseret på en sand løgn, hvad det så end skal betyde, men historien er under alle omstændigheder fremragende. Flettet godt ind i spændende flyvescener og latterfremkaldende møder mellem karaktererne, fortælles også en historie om USA og Sovjetunionens fatale indblanding i situationen i Syd- og Mellemamerika under Den Kolde Krig. Det giver filmen en ekstra kant, at emnet faktisk er seriøst, men fortalt på en let og legene måde.

American Made leger på den måde hele tiden med det seriøse og det underholdende, hvilket også kommer til udtryk i filmens scener. Her veksles mellem hurtige sekvenser, og mere langsomme og nervepirrende scener mellem karaktererne. Samtidig fortælles en del af historien også af Barry Seal selv, da han har optaget sig selv på et motelværelse og giver sin vinkel på hele fortællingen.

Alt i alt må jeg tage hatten af for denne film, som er meget mere, end blot den actionfilm jeg havde regnet med. Derfor får American Made fire stjerner af mig for den gode underholdningsværdi, men samtidig gode behandling af et sørgeligt kapitel i verdenshistorien.

Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.