Anders Matthesen filmatiserer TERNET NINJA

Kategori Pressemeddelelser af - september 12, 2017
Anders Matthesen filmatiserer TERNET NINJA

Danmarks største komiker, Anders Matthesen, står – sammen med flere af nøglefolkene fra biografsuccesen ”Terkel i Knibe” – i spidsen for den animerede filmudgave af sin børnebogs-bestseller ”Ternet Ninja”, som sidste efterår blev hans forfatterdebut og fik både flotte anmeldelser og solgte over 20.000 eksemplarer. Bogen der i forsommeren vandt Blixenprisen for Bedste Lydbog, er i øvrigt nomineret til hele to Orla-priser.

En gammel drøm bliver til virkelighed for Matthesen
Anders Matthesen bliver om nogen det kreative omdrejningspunkt i TERNET NINJA, hvor han både har skrevet manuskriptet, instruerer – sammen med Thorbjørn Christoffersen (som co-instruerede ”Terkel i Knibe”) – lægger stemmer til en del af karaktererne i filmen og kommer til at sætte sit præg på sange og filmens musiske udtryk.
Realiseringen af TERNET NINJA som stor anlagt animationsfilm er kulminationen på en gammel drøm for Anders Matthesen. Han udtaler:

– Historien er opstået ved, at jeg for små ti år siden fik lidt aggressioner fra hjertet via en hjemmetegnet ninja, som af uvisse årsager var ternet. Tegningerne lagde jeg op på min hjemmeside og på Facebook, og folk reagerede mægtigt positivt på den lille vrede figur, der kunne skjule sig i alle ternede overflader. Jeg havde længe haft lyst til at lave en ny animationsfilm efter ”Terkel i Knibe”, og pludselig virkede det oplagt at give mere liv til den ternede ninja. Det endte med, at ninjaen blev til en bog, og nu glæder jeg mig helt vildt til at kunne realisere den som spillefilm. Det bliver SÅ godt!! Det er så optur at arbejde med animationsfilm igen. Jeg har en hånd i hver eneste gryde og en finger med i alle detaljer. Vi er i fuld gang med storyboard, og om natten sidder jeg og laver nye sange til filmen.

En film for både børn og voksne
TERNET NINJA bliver en film for både børn og voksne. Den står på masser af action, humor, lidt gys og en god knivspids ”moralsk opsang”. Folk der i sin tid har set og nydt ”Terkel i Knibe” vil få et glædeligt gensyn med flere af de gamle karakterer. Onkel Stewart spiller en væsentlig rolle i filmen, og så er der korte gæsteoptrædener af blandt andre Terkel og Arne Nougatgren. Selvom filmens hovedperson Aske er Terkels fætter, at vi befinder os i samme ”kommune” og at holdet bag filmen langt hen ad vejen er det samme, bliver der på ingen måde tale om en ”Terkel i Knibe 2”. TERNET NINJA er en helt anderledes film med sin helt egen stil og et helt anderledes visuelt udtryk.

Handlingen
Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specielklassen som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke… Den er blevet til ved en fejl på en børne slavefabrik i Thailand; Den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu er i et øjebliks uopmærksomhed kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø og som straf for denne brøde, er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske Phillip Eberfrø. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden.. og, nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag. Ternet Ninja vinder Askes tillid og hjælper ham med effektivt at få styr på alle sine problemer. Aske afgiver forinden et højtideligt løfte om at gengælde tjenesten og hjælpe Ternet Ninja med sin mission (uden dog at ane hvad missionen går ud på)… et løfte som Ternet Ninja, har i sinde at holde Aske fast på..

TERNET NINJA produceres af Cemille Matthesen som Executive Producer samt Trine Heidegaard (producer på ”Terkel i Knibe”) og Anders Mastrup. Filmen er en co-produktion mellem A. Film Production A/S, Sudoko ApS og Pop Up Production. Den co-produceres med DR, har fået støtte af Det Danske Filminstitut og distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.

TERNET NINJA får biografpremiere d. 25. december 2018.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.