Angry Birds

Kategori Biografen af - maj 12, 2016
Angry Birds

En film, der har alt for travlt med at underholde.

2stars

Filmen, der er baseret på det populære mobilspil fra 2009, udspiller sig på en lille, hvor fugle i alle farver og former lever i fred og fordragelighed. Der er dog et sort får i dette paradis, og det er fuglen Red. Red lider at vredesproblemer, og fordi det ikke passer ind i det rolige samfund bliver han tilsidesat og sent til et vredskursus, så han kan lære at være lige som alle de andre.

Det kan dog hurtigt vise sig, at fuglene får brug for lidt vrede, efter en flok mistænkelige grønne gris pludselig dukker op. Det lyder ligetil og underholdende, men filmen bukker under for alle animationsgenrens faldgrupper.

Intet flow.
Ethvert forsøg på at fortælle en sammenhængende historie bliver ødelagt af en uudslukkelig iver efter at underholde. Lige fra filmens start bliver fortællingen konstant afbrudt af sketches, slapstick eller parodier ingen i målgruppen har nogen chance for at forstå. At de gerne vil underholde, er ikke i sig selv dårligt, men disse afbræk fra historien kommer i sådan et tempo, at der aldrig når at dannes et flow i filmen, inden vi skal grine af noget, der intet har med situationen at gøre. Bedre bliver det heller ikke, at narrativet rummer xenofobiske undertoner, for slet ikke at tale om højtråbende overtoner.

Er der dog en ting som filmen skal roses for så er det, det visuelle. Alt er farverigt og emmer af glæde. Karaktererne er fulde af liv, og deres meget detaljerede teksture og bevægelser gør det nemt at difference mellem dem.

Angry Birds, er en meget flot rutsjebane. Lige fra filmens start er der fart over feltet, og animationen er så flot og farverig, at de mindste helt sikkert vil føle sig godt underholdt. Roserne stopper dog her, da hverken filmen som helhed inden for animationsgenren eller historien er noget særligt. Humoren er den moderne overdrevne slapstick, der sjældent har noget med historien at gøre, og fortællingen er så uambitiøs og klichefyldt, at jeg bliver helt trist til mode. Derfor ender den blot med at være endnu en i den efterhånden lange række af dårlige film baseret på videospil.

  • Release Date: 5/12/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.