Another Brick in The Wall

Kategori Teater af - september 23, 2023
Another Brick in The Wall

Alt andet end endnu en mursten

Mother should I trust the government?
Hvad kan Pink Floyds konceptuelle dobbeltalbum fra 1979 bidrage med her 43 år efter dets udgivelse? Svaret er uhyggeligt, for med tematikker som selvisolation, fremmedgørelse, undertrykkelse, og den langsomme nedstigning til tvivlen på eget værd, er hovedpersonen Pink en repræsentation af en virkelighed, de fleste af os er klar over, og bliver konfronteret med på daglig basis.

Er det politisk? Ja, det er det. Det har Roger Waters altid været, men vi bliver, på Østre Gasværk Teater, inviteret ind i os selv, og i en blanding af abstrakte visuelle fortolkninger bliver vi ikke bedt om at se på samfundet, men bedt om at rive vores egen mur ned.

Det er et smukt ønske, og publikum går fra teatret med meget mere end mindet om god musik.

Together we stand, divided we fall
Selv om det er Johan Olsen der, som Pink, fører os ned i angsten og vanviddets mørke, er hver eneste kunstner på eller bag scenen en uvurderlig vigtig brik, der får bygget muren op og revet den ned igen. Dette er ikke én mands tour de force, men en fintfølende fællesindsats der, med knivskarp præcision, rammer essensen af det oprindelige budskab.

Publikum får hele værket fra start til slut. Alle numre er med, og der er ikke gået på kompromis med længden af sangene til fordel for fremdrift eller tilpasning af den visuelle fortolkning.

De otte musikere leverer på et niveau, den perfektionistiske Roger Waters kan være stolt af, sangerne har gjort ordene til deres egne, scenografien, kostumedesignet, koreografien, og aerial koreografien fuldender konceptteatret, så de abstrakte scener giver plads til publikums egen opfattelse samtidigt med, at der er tydelige spor af den tradition, som følger med, når nu opførslen sker på Østre Gasværk Teater.

That’ll keep you going through the show. Come on it’s time to go
Østre Gasværk Teater er de første i verden, der har fået tilladelse til at lave en teaterkoncert ud af albummet, og instruktør Heinrich Christensen må og kan være stolt af den kunstneriske fortolkning, det er blevet til.

Den tekniske opsætning sætter nye standarder for, hvilke visuelle billeder man kan male i og på baggrunden. Her skal der ikke afsløres for meget, det skal opleves, men da muren falder, ser vi et kort glimt af livet på den anden side. Vi ser også Svanemølleværket ude i horisonten, som til forveksling ligner Battersea-værket, som er at finde på albumcoveret til Animals. En fin lille detalje.

Du skal se Another Brick in The Wall, Part 5, hvis du er fan af albummet.

Du skal se forestillingen, hvis du ikke kender albummet.

Du SKAL se forestillingen.

Some stagger and fall, after all it’s not easy
Banging your heart against some mad bugger’s wall


ANOTHER BRICK IN THE WALL, PART 5 spiller fra 22. september til 03. december 2023.
Østre Gasværk Teater.

Premiere d. 5. januar 2024 på Musikhuset Aarhus.
Varighed: 2 timer inkl. pause.


Medvirkende: Johan Olsen, Jimmy Jørgensen, Nis Pedersen, Nana Schwartzlose, Thomas Jensen, Rikke Hvidbjerg, Aviaya Steinø, Stine Andersen, Helene Høier Aagesen, Vivian Poldoja, Oliver Prødel Melander, Troels Graakjær, Rebecca Rennison, Ben Loader, Maria Vinther, Johannes Johansen, Morten Daugaard, Maria Juul Gauger, Søren Bigum, Stephan Grabowski, Anders Walther Birk, Christian Rønn, Henrik Poulsen, René Damsbak, Tom Bilde, Billy Kruhøffer-Kotsis, Bjarni Berg Gislason, Felix Folkenberg Eriksen. Instruktør: Heinrich Christensen. Scenograf: Kim Witzel. Kostumedesigner: Line Bech. Koreograf: Sofie Akerø. Kapelmester: Søren Graversen. Musikalske Arrangementer: Søren Graversen. Videodesign: Ja Film. Lyddesign: Tim Høyer. Lysdesign: Martin Jensen Og Jeppe Lawaetz. Arial Designer. Sita Bhuller Otto. Arial Konsulent: Troels Frydensberg. Instruktør Assistent: Heidi Scheibye: Dramaturgisk Konsulent: Emmet Feigenberg. Teaterchef Og Kreativ Producent: Søren Møller.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.