Antboy 3

Kategori Biografen af - februar 11, 2016
Antboy 3

Alle genreklichéer bliver brugt, men det forhindrer ikke Antboy 3 i at være en god børnefilm.

4stars

Det er nu fire år siden den første Antboy film løb henover de danske biograflærreder, og det kan se, ikke bare i historien, men i hele filmens udtryk.

Meget har ændret sig for vores alles Antboy, Pelle. Han er nu blevet færdig med folkeskolen og skal videre på efterskole sammen med Ida, der nu officielt er hans kæreste. Alt er tilsyneladende fryd og gammen, men hvad betyder det for hans andet liv som superhelt, at han nu rejser væk fra Middellund, og hvordan vil hans bedste ven, Wilhelm, håndtere, at de ikke længere kommer til at gå i skole sammen?

Alt imens lurer ondskaben i baggrunden, da skurken Gæmelkrå bliver løsladt fra galeanstalten og bliver tilbudt et job hos Exofarm, der vil have ham til at genskabe sit superserum, der bl.a. gav Antboy sine superkræfter, men denne gang bruge det til at tjene dem selv.

Klassisk Hollywood.
Historien lyder måske som noget, man har hørt 100 gange før, men det gør i første omgang ikke særlig meget, fordi filmen er så flot.

Det er imponerende, at det er lykkedes – med et meget smalt dansk budget – at få filmen til at ligne en million. Filmen er spækket til randen med lækre ”superhelte shots”, krydret med dramatisk og ildevarslende visuel historiefortælling. Det dog også her, at filmen kommer til kort. Budgettet rækker ganske enkelt ikke til at skabe det spektakel som man er vant til at se i forbindelse med alle de amerikanske superheltefilm, som der både direkte og indirekte henvises til, og i stedet for at forsøge og skille sig ud fra mængden nøjes Antboy 3 med at efterligne genretræk.

Det er meget svært at spore det danske og personlige udtryk i Antboy 3, der er så opsat efter at lave en rigtig superheltefilm, der tilfældigvis udspiller sig i Danmark, at folkene bag helt glemmer, at de ikke har ressourcerne til at kunne vægte de samme elementer af filmproduktionen, som amerikanerne kan.

Mange af de superheltefilm vi ser i dag har størstedelen af deres fokus på det visuelle spektakel, og når alle de lange action sekvenser bliver smidt ud på grund af budgetbegrænsninger burde man næsten have fokuseret på enten, historien, skuespillet, eller en helt unik visuel stil, men i stedet for at gøre noget gakket, bliver der kun truffet sikre og ufarlige valg hele vejen igennem. Det er alt lige fra den sukkersødehistorie, til det stive skuespil. Mange af disse mangler kan dog blive tilgivet, da det er en veludført film for børn, som ikke taler ned til dem, hvilket er noget af en mangelvare i dansk film.

Antboy 3 er stadig Danmarks utvetydige bedste superheltefilm, og meget underholdende for de mindste. Der bliver ikke taget mange chancer, hverken visuelt eller narrativt, men der er stadig noget helt enestående over at se en superheltehistorie udspille sig i Jylland, og så skal man huske på, at det stadig er en børnefilm.

  • Release Date: 2/11/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.