Avengers: Infinity War

Kategori Biografen af - april 25, 2018
Avengers: Infinity War

Uden tvivl den mest overraskende Marvel film

I Avengers: Infinity War, der bliver markedsført som kulminationen på 10 års opbygning, står Jordens største helte over for deres hidtil sværeste modstander. Den nye kosmiske trussel bliver manifesteret i form af skurken Thanos, der er på jagt efter de såkaldte Infinity stone (evighedssten), som vil gøre ham i stand til at forme hele virkeligheden efter hans forgodtbefindende.

Det bliver ikke meget større end det, så man kan vist roligt sige, at det er kulminationen på de 18 foregående Marvelfilm.

Nøje afbalanceret historie
Det er mere dramatisk end nogensinde, og selvom særligt midten af filmen er lige lovlig optaget af lange slåskampe, så er der faktisk også tid til at dvæle ved de rolige – tør man sige – menneskelige stunder, der handler om alt andet end hvem, der slår hårdest.

Min største frygt inden jeg gik ind til filmen var ellers, at den ufatteligt store ensemble af superhelte ville ende med at skabe en både rodet, men også unødigt kompliceret fortælling. Sådan er det heldigvis ikke på noget tidspunkt.

For meget passende er det i virkeligheden skurken Thanos, der er den egentlige hovedkarakter. Han er ude på en klar mission, som vi bliver mindet om flere gange i løbet af filmen, og det gør den intergalaktiske historie til at have med at gøre. I tidligere Marvel film har det ellers været heltene som har været i fokus, og så har skurken næsten været underordnet, men ved for første gang at centrere begivenhederne omkring hovedantagonisten, så betyder det også, at vi faktisk får en forståelse af, hvorfor han er så ubarmhjertig og ond. Det er ikke ligefrem Shakespeare, men det fungerer og fører til en lang række overraskende dramatiske scener – som de faktisk tør eksekvere, uden at blive punktet af en joke.

Jeg vil selvfølgelig gerne lade dig opleve historien uden, at afsløre mere, men lad det bare står klart, at der faktisk er konsekvenser i historien denne gang.

Alt er dog ikke seriøst, særligt når Guardians of the Galaxy, er en del af ens ensemble. De bedrager også uden tvivl med de sjoveste scener. Hvad angår resten af skuespillerne, så kan man mærke at de garvede folk, som Robert Downey Jr, Chris Evans, og Chris Hemsworth efterhånden er så vant til at spille deres respektive roller, at de fylder dem helt naturligt ud. De bryder ikke med ens forventninger, men de er heller ikke på nogen måde undervældende.

For meget action
Denne bombastiske blockbuster er dog ikke på nogen måde perfekt. Selvom det på mirakuløs vis lykkes Russo brødrene gøre alle karaktererne vedkommende, så kan man ikke på samme måde sige, at actionsekvenserne er synderligt mindeværdige. For det første, så er der så mange slagsmål og kampe, at det kan være svært at adskille dem fra hinanden, og så er de ofte blevet gennemklippet så meget, at det er næsten umuligt at huske noget af koreografien. Der ingen tvivl om, at det hele er gennemarbejdet, derfor er det også ærgerligt, at man ikke kan værdsætte stuntarbejdet.

På trods af de forglemmelige actionsekvenser, så består filmen alligevel gentagende gange ”gåsehudstesten”. For som helheden, så formåede historien, skuespillerne – og actionsekvenserne – at drage mig så meget ind i historien, at jeg som et lille barn var opslugt af begivenhederne.

Avengers: Infinity War, er uden sammenligning Marvels mest ambitiøse film til dato. Det, at filmen overhovedet hænger sammen burde slet ikke kunne lade sig gøre, og er en bedrift i sig selv, men at det også lykkedes at gøre historien spændende hele vejen igennem er utrolig beundringsværdigt. Der bliver taget nogen chancer, som de fleste, inklusiv mig selv, ikke troede at Marvel ville turde tage, og det giver os også for første gang scener, som faktisk har en smule emotionelslagkraft. Filmen er imidlertid ikke perfekt, de moderne actionsekvenser er stadigvæk for støjende og rodet efter min smag, og eftersom det er en tegneseriefilm, så er der altid mulighed for at omskrive og ændre konklusionen senere hen.

Som det dog står nu, er jeg for første gang i meget lang tid spændt på at se, hvad der sker i det næste kapitel af Marvel-sagaen, og jeg kommer nok også til at gense denne film inden da.

  • Release Date: 4/25/2018
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.