Biler 3

Kategori Biografen af - august 31, 2017
Biler 3

Historien er lidt rusten i den tredje omgang med Lynet McQueen

Med Biler 3 er vi endnu engang vendt tilbage til historien om racerbilen Lynet McQueen og hele hans slæng. Der er dog gået et stykke tid, siden vi sidst så ham, og i racerverdenen betyder det, at nye og mere aerodynamiske konkurrenter er begyndt at træde ind på scenen. En af dem er Jackson Storm, der er bedre end nogen anden, er i stand til at køre energivenligt og holde den optimale linje. Med andre ord er McQueen fuldstændig kørt ud på et sidespor. Det vil han dog ikke finde sig i, så han går i gang med den helt store træning, for at genopfinde sig selv, og finde en måde at besejre de nye og mere moderne racerbiler.

Smuk som altid
Som altid er det en ualmindelig flot animationsfilm Pixar har sammensat. Alt lige fra bilerne i forgrunden til de enorme racerbaner og de flotte naturomgivelser i baggrunden er så detaljerede, at det i starten kan føles næsten overvældende med al den information, der er i hvert enkelt billede. Der er heller ingen tvivl om, at hvis der er noget animationsstudie, som kan finde ud af at fortælle og præsentere en historie på en cinematisk betagende og medrivende vis, så er det Pixar – uagtet om historien ved nærmere eftersyn så holder vand eller ej.

I den danske udgave er der også et hav af utallige kendte personer, som lægger stemmer til bilerne. Vi når hele kendisspektrummet rundt, og har folk lige fra Mads Mikkelsen og Lars Hjortshøj, over til rigtige racerkører, såsom Tom Kristensen og Kevin Magnussen. Med andre ord, er der masser på overfladen, som gør det til en gennemgående behagelig oplevelse, at sidde og se Biler 3.

Det store historieproblem
Alt dette er selvfølgelig godt, men filmens helt store problem er, at vi har set det hele før. Her taler jeg ikke om, at plottet bare er uoriginalt, men at vi bogstaveligt talt har set det hele i de forrige film i serien. I starten får man indtrykket af, at historien læner sig op at ”underdog”-fortællinger som eksempelvis Rocky, men det viser sig meget hurtigt i stedet at være en gentagelse af historien fra den første Biler. Uden at afsløre for meget, så handler det i denne omgang om, hvad man skal gøre, når man begiver sig ind i sit livs efterår, og ikke længere er så energisk og ung, som man var engang. Det er en meget voksen problemstilling, som aldrig rigtig bliver bearbejdet. Og fordi resten af filmen henvender sig så meget til en yngre publikum, virker plottet også en smule malplaceret.

Det hjælper heller ikke på det, at alle jokes bliver overforklaret. Det vil sige, at hver eneste gang en karakter har lavet et ordspil bliver joken forklaret, og når filmen refererer til noget, der er sket tidligere, så får vi et decideret flashback, hvis vi nu skulle have glemt, hvad der skete for ti minutter siden.

Jeg lyder måske en smule negativ, men det skyldes ikke så meget, at filmen er ringe – tværtimod. For Biler 3 er en ganske solid film, der tager en enkelt historie, og fortæller den på en meget underholdende, om end ikke særlig opfindsom vis. Og det er netop denne manglende kreativitet, der er så bedrøvende. Pixar plejerede ellers at være den store innovatør inden for animationsgenren, og formåede med film som Monsters INC., Toy Story, Wall-E og Op, at lave ikke bare flotte film, men også fortælle finurlige historier, der virkelig satte fantasien i gang hos publikum, uanset alder. Med Biler 3 har vi derimod at gøre med en film, der som altid er flot, men inderst inde mangler den gode historie.

Så selvom jeg ikke er i tvivl om, at mine yngre fætre vil elske den nye film om Lynet McQueen og co. så ville jeg nu alligevel have ønsket, at der var gjort et eller andet, for at rykke ved, hvad man kan forvente af en animationsfilm.

  • Release Date: 8/31/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.