Bjørnene fra Sicilien

Kategori Biografen af - januar 09, 2020
Bjørnene fra Sicilien

Kan ses af hele familien

I familiefilmen Bjørnene fra Sicilien følger vi en gruppe bjørne, der lever en idyllisk tilværelse i bjergene på Sicilien. Deres sikre og isolerede tilværelse får dog en brat ende, da sønnen af bjørnenes konge, Tonio, en dag flyder med floden ned til menneskene, som slet ikke kan fordrage bjørne. Ikke nok med det, gør vinterens hårde vejr, det umuligt for bjørnene at finde føde. Derfor må de nu begive sig ned af bjerget, ikke bare for at finde Tonio, men også for at overleve.

En tegnefilm med lidt af det hele
Selvom animationsfilmen bliver præsenteret i en meget fantasifuld indpakning, med talende bjørne og en neurotisk troldmand, er der ingen tvivl om, at filmens temaer peger ud mod virkeligheden. Der er eksempelvis en tydelig allegori mellem xenofobien fra menneskerne rettet mod bjørnene, fordi de er anderledes, som minder meget om udlændingeretorikken i de fleste vesterlandske lande i dag. Ligesom de antropomorfe dyrs kamp mod overmagten, heller ikke umiddelbart har en lykkelig slutning i udsigt, for nogen af parterne.

Dermed ikke sagt, at det er en barsk film, for den er stadig rettet mod børn, med en passende aldersgrænse på syv år. Det visuelle udtryk er også alt andet end farligt, med en distancerende rammefortælling, der gør dramaet lettere fordøjeligt, og en tegnestil, som er nærmest surrealistisk i sit idiosynkratiske og foranderlige udtryk. Tempoet er også så hæsblæsende, at de fleste voksne vil have svært ved at undgå og blive rundtosset, mens børnene aldrig er i risikozonen for at kede sig.

Bjørnene fra Sicilien er en hyggelig familiefilm, med en tematik, der har åbenlyse paralleller til den virkelige verden. Der er noget for alle i familien, med de spøjse figurer til de mindste, og et lidt tungere budskab til de voksne, kan du være helt sikker på, at hverken børnene eller ”de gamle” kommer til at blive misfornøjet.

  • Release Date: 1/9/2020
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.