Bleed for This

Kategori Biografen af - januar 12, 2017
Bleed for This

En solid og gennemført boksefilm

Bleed for This er den sande historie om den italienske bokser, Vinny Pazienza, der efter en tragisk bilulykke kom meget slet til skade. Pazienza var så uheldig at brække nakken, så han skulle være heldig for overhovedet at kunne gå, og muligheden for at bokse igen var ganske enkelt ikke på tale. Det ville Vinny dog slet ikke acceptere, og derfor indledte han en af sportens største og mest usandsynlige comebacks nogensinde.

Klassisk og simpelt fortalt
Historien er klart og tydeligt fortalt, og skuespillet er helt i top. Miles Teller besidder en rolig, ærlig og naturlig udstråling som den nok ikke alt for begavede bokser, men det er aldrig på en måde, hvor han gør grin med den rigtige Pazienza – og det er til trods for, at han gennem det meste af filmen render rundt med et en kæmpe nakkebøjle med skruer boret ind i hans pande.

I stedet skabes der et billede af et menneske, hvis eneste mening med livet er at bokse, og det er på samme tid både rørende og utrolig trist. Aaron Eckhart leverer også en habil præstation som den fordrukne træner, der finder en vej tilbage til livet, da han bliver Pazienzas nye træner.

Det er en klassisk amerikansk fighterhistorie. Alt er fornemt eksekveret, og selvom det ikke altid er lige prangende som følge af et skrabet budget, så bliver filmen hævet ud af middelmådigheden, ved at en flot 70’er æstetik, et kompetent narrativ og gode skuespillere. Det er historien om fighteren, manden, der aldrig giver op, og som må overvinde næsten umulige odds. Så hvis man er glad for boksefilm og gerne vil se noget, der peger bagud mod en mere simpel tid, så kommer man til at føle sig godt tilpas med Bleed for This.

  • Release Date: 1/12/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.