Bloodride: Sæson 1

Kategori Serier af - marts 13, 2020
Bloodride: Sæson 1

Midt i disse Corona-tider, hvor vi alle er nødsaget til at tilbringe det meste af tiden indenfor, kan vi her på Kulturbunkeren anbefale en ny norsk gyserantologiserie på Netflix, der også meget passende får premiere i dag, fredag d. 13.

Serien hedder Bloodride og gennem seks selvstændige afsnit, kan man se et række historier, der alle udforsker en ganske morbid præmis, men med lige dele sort humor og mystik til, at det hele ikke bare er blodigt for at være blodigt. Setuppet kunne eksempelvis være en rigtig byfamilie, der flytter til landet, hvor befolkningen er mere end almindelig glade for deres dyr, eller Lab Rats, hvor en hyggelig forretningsmiddag udvikler sig noget drastisk, da en af dem bliver mistænkt for et tyveri, eller Elephant in the Room, hvor en akavet firmafest, tager en uventet drejning.

Stemning som bindeled
Der er en ondskab, som lurer lige under overfladen i alle de tre afsnit, som vi har set, men det er dog ikke gysene, som fanger ens opmærksomhed. For selvom der ikke bliver holdt igen med hjemmelavet blod, er det mest af alt, skæve og meget menneskelige interaktioner, som driver plottet fremad. I den kontekst står Lab Rats også helt klart stærkest af de første tre afsnit, da den, uden at afsløre for meget, er et nærmest sociologisk eksperiment i, hvordan andre ser os, og hvad vi gør for at efterrationalisere vores mindre gode sider. Afsnittet er også ekstremt velspillet, og har mere end en enkelt festlig twist, dog uden på noget tidspunkt at glæde, at det stadig den er en del af en antologi, hvor mørket altid vinder frem. De to andre afsnit er lidt mere fjollet, og for den sags skyld også forudsigelige, men de er også tilpas kompakte og effektive i deres historiefortælling, så det er ikke ødelæggende for stemningen.

Det er på nuværende tidspunkt umuligt at fælde en konkret dom over Bloodride, når man kun har set halvdelen af den, særligt med tanke på, at det eneste som binder afsnittene sammen, er en morbid stemning. Det tegner dog til at være en dejligt fjollet serie, hvor filmskaberne går all-in på nogle skøre og til tider også tankevækkende gyserkoncepter. Nogle af historierne er måske lidt for forudsigelige, men de er alle velproduceret, og særligt Lab Rats er værd at se, hvis man allerede har abonnement hos Netflix.


Bloodride kan ses på Netflix fra i dag.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.