Born to Lose – Lorenzo Woodrose

Kategori Biografen af - december 01, 2015
Born to Lose – Lorenzo Woodrose

En musikdokumentar om den almindelige musiker.

4stars

Det er ikke alle musikere, der ender med at kunne leve af musikken. Langt de fleste tilbringer deres tid i et øvelokale med vennerne, imens de får drukket nogle bajere og røget nogen svampe. For de få, der dog får et gennembrud, sniger det mere foruroligende spørgsmål sig på, har man overhovedet lyst til og kan man klare at være kendt?

I Born to Lose: Lorenze Woodrose følger vi, sjovt nok, Lorenzo Woodrose, eller som han i virkeligheden hedder, Uffe, der er forsangeren i rockgruppen Spids nøgenhat, som et årti forinden slog igennem på den danske scene. Uffe er en rigtig ”70’erne musikant”, med langt hår, skæg og en næsten umættelig trang til svampe og alkohol. Han er på mange måder en helt almindelig musiker, der bare hænger ud med vennerne, spiller lidt musik og på mystisk vis – synes han selv – fik et mindre gennembrud. Det eneste problem er bare, at han slet ikke bryder sig om at være i mediernes søgelys, og der gik heller ikke længe inden gruppen gik fra hinanden. Derefter bliver problemet bare, hvad man så skal fordrive tiden med, når man ikke kan andet end at spille musik?

Det er ikke nemt at være musiker.
Dette ambivalente forhold til berømmelse og succes er problemstillingen ikke bare i filmen, men i hele Uffes liv. Hele filmen er ganske rodet, og springer rundt fra scene til scene, uden den store sammenhæng, men det er også kendetegnede for Uffes liv. Han ved ikke, hvad han vil med sit liv, og er heller ikke særlig begejstret for fremtiden, men han ved godt, hvad han ikke vil, og det gør alt andet lige livet en kende besværligt, når man har en uafrystelig trang til at trække sig tilbage, når det hele kører på skinner.

Born to Lose: Lorenzo Woodrose er filmen om alle de musikere, der af den ene eller anden grund aldrig bliver særlig store. Lorenze ”Guf” Woodrose har ganske vidst vundet et par hæderspriser, men det er aldrig blevet til noget større end, at Uffe stadig er nødt til at have forskellige bijob. Livet er overhovedet ikke nemt, og slet ikke når man bare gerne vil spille musik med vennerne og ryge nogen svampe.

Hvis man gerne vil vide mere om gruppen Spids nøgenhat, kan man også læse den nye bog Mere Lys – bogen om Spids nøgenhat. Information kan findes her.

  • Release Date: 12/2/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.