Boy Kills World

Kategori Biografen af - maj 16, 2024
Boy Kills World

Årets bedste film for folk, der er pjattet med action

Boy Kills World er den ultimative våde drøm for en teenagedreng, der bare synes action, slåskampe og splattereffekter er noget af det fedeste i verden.

I filmen følger vi den unge døvstumme Boy, spillet af Bill Skarsgård. Efter hans familie er blevet henrettet af diktatoren Hilda Van Der Koy, under den årlige The Culling, hvor mennesker henrettes på direkte fjernsyn, har han levet i eksil og er blevet trænet af en mystisk shaman, indtil han en dag er i stand til at få hævn over Hilda.

Det lyder næsten som et videospil, og selvom filmen ikke er baseret på et, så bliver man næsten foranlediget til at tro det gennem hele produktionen. Hvad end det er Boys dybe indre stemme, der er inspireret af annoncøren fra et arkadespil, de mange, lange og velkoreograferede actionsekvenser, hvor håndlangerne nærmest står i kø til at få øretæver, eller medlemmerne af Van Der Koy familien, der minder mere om bosskampene end egentlige karakterer, så har filmen meget til fælles med logikken fra et videospil.

100% drengerøv
Den tyske instruktør Moritz Mohr har også skabt en æstetik, hvor der ikke bare er voldelige og blodige actionsekvenser, men krydret det hele med et syret miskmask af en farvelade, som var det hele udsprunget fra en 13-årig knægts fantasi. Man må i hvert fald sige, at han som filmskaber har gjort, hvad han kunne, for at sammensætte en film, der kan underholde. Og underholdende er filmen, dog på en meget entydigt drengerøvet facon.

Eksempelvis skal man lede længe efter de dybe karakteriseringer. Ensemblet fremstår mere som del af en konkurrence i, hvor skøre de kan være, mens Boy på opfindsom vis myrder folk på sin vej mod den tyranniske diktator. Med andre ord, skal man ikke forvente nogen dybsindig historie. Fokus er udelukkende på at gøre actionscenerne så vilde som muligt.

Og selvom man ikke kan påstå, at dyrt anlagte actionfilm er en mangelvare i dag, så lykkes det alligevel Boy Kills World at finde nye måder at få blodet til at flyde på. Noget så trivielt som et rivejern bliver pludseligt til et kreativt mordvåben, mens en længere slåskamp mod en håndlanger, der nægter at smide håndklædet i ringen, vækker minder om absurditeten fra Monty Python.

Boy Kills World er en underholdende og gakket actionfilm, der leverer en pakke som var den taget direkte fra en drengerøvs feberdrøm. Dybsindig er den ikke og det massive antal af splattereffekter kan også kamme over til tiden. Den vil uden tvivl være årets bedste film for et specifikt segment, men det generelle biografpublikum vil nok kede sig meget hurtigt. Filmen er så infantil og pjattet på en måde, som nok vil fremstå mere fjollet end charmerende for de fleste voksne.

Er du dog i besiddelse af en barnlig sjæl og elsker de lange actionsekvenser fra film som The Raid og John Wick, er det her nok lige i din boldgade. For alle andre, er det svært at blive helt begejstret, til trods for det syret univers som Moritz Mohr har skabet.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.