Brevet til Momo

Kategori Biografen af - februar 25, 2016
Brevet til Momo

En ikke bare smuk film, men en smuk historie.

6stars

Jeg vil først og fremmest understrege, at jeg er helt vild med denne type tegnefilm. Dernæst vil jeg understrege, at lige netop denne film er ualmindelig betagende og eventyrlig på sin helt egen triste og samtidig muntre måde. En smuk film ikke kun rent grafisk, men også historien er poetisk.

Brevet til Momo tager sit udgangspunkt i en ung piges liv. Sammen med hendes mor er hun lige flyttet fra storbyen Tokyo til en lille ø langt væk. Her får hendes mor travlt med at komme videre i sit liv på forskellige måder, mens vi må vente med pigen i deres nye hjem.

Men der går ikke længe inden mærkelige ting begynder at finde sted, alt sammen omkring pigen. Langsomt udvikler hun et særligt venskab med nogle endnu mere særlige væsner, hvis formål endnu er uklart. Filmen er propfuld af underlige skabninger, og man kommer til at holde lige så meget af dem som af hovedkarakteren.

Monstre er ikke nødvendigvis onde.
Det jeg bedst ved denne film, er måden hvorpå den fremstiller og af-dæmoniserer det unaturlige, vanskabte, grimme og uhyggelige.

I stedet for den evindelige historie om det smukke offer og det grimme monster, dyrker filmen det skæve, og dyrker små underlige nuttede væsner, som alle er med til at skabe et mystisk og fascinerende univers.

Samtidig tager filmen også fat i nogle mere dybdegående og alvorlige emner, som f.eks. sorgen ved at miste en man holder af.

Historien kan forstås på flere niveauer, og væsnerne kan både forstås, som en piges måde at bearbejde sin sorg på – eller som reelle skabninger omkring os.  Hvordan man tolker filmen er op til den individuelle seer, men ses det skal den!

Efter min mening egner filmen sig bedst til lidt ældre børn og voksne. Og det er også det, jeg virkelig holder af ved denne film: Den har så mange lag, både humoristiske, men også mere alvorlige, der gør, at den egner sig både til det yngre – og det ældre publikum.

Brevet til Momo er en helt igennem fantastisk film, der giver noget unikt til hver enkelt tilskuer. Derfor får filmen seks stjerner af mig!

  • Release Date: 2/25/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.