By The Sea

Kategori Biografen af - november 19, 2015
By The Sea

Hr. og Fru. Pitt vil gerne vise ægteskabet fra den uskønne side, men falder selv for Hollywoods letkøbte løsninger.

3stars

Efter Angelina Jolies overraskende oscarnominerede forsøg som instruktør i forriges års Unbroken, tror jeg mange var spændte på at se, hvad hun nu fandt på. Et biografisk drama, med et manuskript af Coen-brødrene kommer det nok som en overraskelse, at hun og manden Brad Pitt har givet sig i kast, med det de selv kalder for en hyldest til europæisk film.

For i By the Sea møder vi det aldrende ægtepar spillet af Jolie og Pitt. Der er knaster i forholdet, derfor har de valgt at tage af sted ved den franske klippekyst for at restituere, finde inspiration og genoplive kærligheden. Der går dog ikke længe, inden det er tydeligt for enhver, at problemerne er større end lidt sol kan rette op på.

Kunstnerisk melodrama.
Hvis ikke du allerede har fået fornemmelse af det ud fra billederne og den noget vage beskrivelse, så er det et kunstnerisk melodrama. Sådan et, hvor ingen taler som normale mennesker, og hvor alt forbliver usagt og skal læses mellem linjerne. Det lyder måske ikke synderlig interessant, men langt henne af vejen lykkes det at opbygge et drama, der gør en fuldstændig opslugt i ægteparrets liv. Brad Pitt er virkelig god som en noget indebrændt mand, mens Jolie ligner et uhyggeligt fugleskræmsel.

Hele denne fornemmelse og opbygning af noget større bliver dog tabt på gulvet til sidst, da slutningen er så melodramatisk og ude af trit med resten af filmen, at der som taget ud af et klassisk Hollywood drama.

Slutningen ødelægger historien.
Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg definitivt skal mene om filmen. Den har en god start fuld af mystik og usagte vanskeligheder, men der sker bogstaveligt ikke rigtig noget derefter. Hele filmen opbygger et kæmpe drama omkring ægteparrets fortid, og ved hjælp af kryptiske flashbacks og parrets mærkværdige bliver vi ledt til at tro, at det er noget helt enestående, fordi alt i filmen leder frem til dette øjeblik, der i sidste ende slet ikke er så fantastisk. Igennem en voice-over bliver vi fordret med en så klichefyldt melodramatisk forklaring, at det forenkler resten af filmen. Og så hjælper det ikke synderlig meget, at Pitt og Jolie har givet hinanden modspil ind til da.

  • Release Date: 11/19/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.