cph pix:
As Good A Day As Any

Kategori Biografen, CPH PIX af - oktober 07, 2018
cph pix: <br>As Good A Day As Any

I Amalie Gregers debutfilm, møder vi en ung pige, der er stukket af fra sit liv i Danmark. Hun befinder sig på tyske veje i hendes forældres lånte bil og kæmper med sin depression. På vejen samler hun en fyr op for at køre ham til sin hjemby, Bilbao. Undervejs møder hun en gammel veninde, og sammen tager de alle tre på en roadtrip mod Nordspanien.

Denne film overraskende mig en del. Den gør ikke brug af særlig mange replikker og dog er den enormt fængende. Sammenspillet mellem skuespil, klip og lyd er forførerisk. Vi har ingen idé om, hvad deres planer er, eller hvad der vil ske, vi følger blot deres rejse, og får ikke meget at vide om de enkelte karakterer. Hovedpersonen, den unge pige, der kæmper med en depression, bliver præsenteret stemningsfyldt, naturlig og medrivende. Så selvom vi ikke forstår depressionen i sig selv, så forstår vi hendes karakter; hun kæmper med sig selv.

Karaktererne i filmen får på intet tidspunkt angivet et navn. Vi ved kun, hvad der sker her og nu. Mere behøver vi heller ikke at dvæle i fortiden for at kunne regne ud, hvilke forhold og personer vi har at gøre med.

”As Good A Day As Any” er en film, jeg vil anbefale at se – særligt hvis man kender nogen, der kæmper med en depression. Det giver en god forståelse for, hvilken tilstand man er i. Alle de små kampe, som hovedkarakteren kæmper med, bliver vist mellem scenerne, hvilket gør det op til publikum selv at skulle reflektere og iagttage, hvilken effekt de forskellige handlinger har på hovedkarakteren.

Skrevet af
En film kan være god på mange måder, men uden den rette musik og godt skuespil, kan det være svært at se dens fulde potentiale. Jeg elsker film, der ændrer ens livssyn og vender alting 180 grader - for i disse tilfælde bliver film ikke blot underholdning, men også livsbekræftende. Og så elsker jeg Thomas Newman.
Kommentarer er lukket.