CPH PIX: Wind River

Kategori Biografen, CPH PIX af - oktober 08, 2017
CPH PIX: Wind River

Ligesom med Taylor Sheridans forrige film som manuskriptforfatter, så er historien også i instruktørstolen en enkel en af slagsen. Ude i den kolde ødemark eksisterer der ikke nogen retfærdig, eller som Jeremy Renners karakter siger “There is no luck out here”. Hvis man vil have retfærdig, så må man selv sørge for at få den.

Jeremy Renner og Elizabeth Olsen er virkelig gode i deres respektive roller, som helholdsvis den erfarne jager og FBI-rookie, der begge bliver involveret i et mord begået på et indiansk reservat. Der er ingen tvivl om, at de for alvor kan folde sig ud, når de for engangsskyld har fået lov til at slippe for kostumerne. Særligt Renner skiller sig ud. Hans rolige adfærd og indebrændte facon tilføjer ubeskriveligt meget til hans karakter og udvider karakterisering ud over det, der står i manuskriptet.

Selvom vi er ude i en kridhvid skov det meste af tiden, så bliver stemningen kun mere og mere anspændt. Med meget enkle virkemidler bliver alle i salen opslugt af dramaet, og man ånder ikke ud før teksterne løber over skærmen – også selvom der er en yderligere morale, der temmelig uelegant er påklistret de sidste billeder af filmen.

Der har været en del historier om produktionsvanskeligheder, men de er ikke til at se i det endelige produkt. Sheridan foretager en gnidningsløst overgang fra pennen til megafonen, og beviser, at han i modsætning til andre forfattere (Aaron Sorkin) faktisk forstår at have dybde både i billede og tale. Hans fremtidige film er uden tvivl nogen man roligt kan se frem til.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.