CPH PIX16: Heartstone

Kategori CPH PIX af - november 08, 2016
CPH PIX16: Heartstone

Island har oplevet en filmisk renæssance igennem de sidste par år med film som Sparrows, Blandt mænd og får, Virgin Mountain og så nu Heartstone. Et intimt og følsomt coming-of-age drama om drengen Christian, der lever i en lille landsby på Island. Sammen med hans to ældre søstre og enlige mor kan livet virke svært, særligt når man bor i en by, hvor alt og alle kender hinanden.

heartstone2

Endnu engang spiller landskabet en karakter i sig selv. Selvom man ikke kan undgå at blive betaget af den smukke kulisse, så er der også unægtelig en følelse af ensomhed og isolation over omgivelserne. Christian og hans bedste ven Thor forsøger henover en sommer, at finde kærligheden, men det er ikke altid lige til, når man er forvirret, men ikke får lov til at udforske, hverken sin seksualitet eller sin personlighed.

Skuespillet er gennemgående fantastisk, fortællingen er rummelig og handler både om at blive voksen, såvel som om at finde sig selv, men uden på det tidspunkt at blive moraliserende. Der er ærligt talt ikke så meget andet at sige end, at dette er en film alle fortjener at se, og som virkelig sætter punktum under, at Island er ved at blive Nordens store filmnation.

5stars

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.