CPH PIX16: Swiss Army Man

Kategori CPH PIX af - november 04, 2016
CPH PIX16: Swiss Army Man

Det hele starter med, at vi ser manden Hank (Paul Dano), der er udstyret med fuldskæg, og som tydeligvis har givet op på livet og er klar til at hænge sig selv, efter at være strandet på en øde ø. Lige da han skal til at gøre det opdager han dog et lig (Daniel Radcliffe), som er skyllet op på stranden. Hank skynder sig hen for at redde han, men manden er desværre fuldstændig død. Hank vender derfor tilbage til sin løkke, men pludselig begynder liget at prutte et ustyrligt, og inden vi ved af det, surfer Hank afsted på ham ud i havet.

swissarmymanpix_1

Swiss Army Man, er en fuldstændig anarkistik, ironisk og legesyg parodi på de ”dybe” og ”eftertænksomme” film, lavet af eksempelvis Terrence Malik, der i virkeligheden blot er en skovtur med et kamera og et par karakterer, der skiftes til at holde enetaler. Prætentiøse film som disse er utrolig selvoptaget og intetsigende. Derfor er der utrolig befriende, når der pludselig dukker nogen op som Dan Kwan og Daniel Scheinert, der bare tager pis på det hele.

Hver eneste gang Paul Danos karakter begynder at blive lidt for overdreven filosofisk, så punkter Radcliffes lig fuldstændig scenen. Her skal jeg selvfølgelig lige understrege, at det hele langt fra er prutte jokes, og Radcliffe begynder da også langsomt at tale og blive mere levende. Så uden at afsløre for meget, er det på alle måder en skør og tosset film, for alle de mennesker, der gerne vil have noget at grine af, uden at det nødvendigvis er noget man har set tusind gange før. Jeg har i hvert fald aldrig tidligere set en film, hvor et lig bliver brugt som jetpack eller harpun.

5stars

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.