Crazy Christmas Cabaret

Kategori Teater af - november 16, 2022
Crazy Christmas Cabaret

Who killed Don Calzone?

Vivienne McKee har som altid skrevet og instrueret, og selvom årets Cabaret er en fortsættelse eller forlængelse af sidste år, så kan alle sagtens være med. Sidste år måtte forestillingen stoppe på grund af Covid restriktioner, og der var mange, der ikke kom i kirke. Hvad mener jeg med det?

Jeg mener, at for mange af de fremmødte, er mødet med Vivienne og London Toast Theatre lige så vigtig en del af årstiden. Det vender vi tilbage til.

Vi skal tilbage til 80’erne med alt hvad dertil hører af hår, tøj, musik og attitude. Vi skal en tur til Florida og Miami, hvor gangstere fører sig frem med ambitioner om at blive politikere, og politikere viser sig som gangstere. Forestillingen er en whodunit, og jeg skal intet afsløre her.

Jeg vil dog have lov til at fremhæve Kevin Kiernan Molloy i rollerne som især Sly Salami og The Cuban. Ofte når man skriver ordet overspil, vil det lyde som en negativ kommentar, men det er det ikke her. Der er så meget fart på, og jo mere karikeret det bliver, jo sjovere bliver det. Publikum har forventninger og bliver heller ikke snydt for tilbagevendende karakterer, og op til flere gange bliver skuespillerne hylet ud af den af hinanden i øjeblikkets detaljepåfund. Det er dumt, det er bøvet, det er perverst, det er for meget, og det hele er helt perfekt.

Julehygge er hygge with a heart on
Det er med hjertet på rette sted, når det bliver lummert, og det gør det hele tiden. Det er styrkende at mærke, at manuskriptet ikke er blevet skrevet, eller efterfølgende redigeret, med henblik på ikke at træde nogen over tæerne.

Karakterer, typer og nationaliteter bliver som altid karikeret helt ud i torvene, og det er befriende at være vidne til, at der ikke er blevet skruet ned for eller leflet for noget eller nogen.

Der er MEGET tydeligt kommet en intimcoach med i produktionen, der skal sørge for den gode tone og opførsel. Held og lykke med opgaven.

I årets program bliver der skrevet og talt om titlen på en Bob Dylan sang ”The Times They Are A-Changin’!” Det er en reference til, at vi lever i usikre tider, og at verden hele tiden virker til at blive mere og mere ja, Crazy. Men årets fælles opråb fra salen er, ”Forget about it!” Ganske vist råbt i bedste gangster stil, men tænkt lidt dybere, og observeret rundt i salen, så har publikum brug for og giver udtryk for, at traditionen Crazy Christmas Cabaret er lige så vigtig og imødeset som julepynt, juletræ og julehygge.

Julen er traditionernes fest
Jeg er muligvis helt forkert på den her, men min opfattelse er, at hvis du er skuespiller, eller på anden måde tilknyttet Crazy Christmas Cabaret, så er det ikke et arbejde, men en livsstil. I Glassalens varme er vi samlet til familiefest, med alt hvad det nu engang indebærer af opråb, tilråb og anden publikumsinddragelse. Familien er endnu engang samlet, årets fortælling kan begynde.

Hvis du er ny, så kom bare indenfor, hvis du er en gammel ven, så velkommen hjem.


Crazy Christmas Cabaret – Who killed Don Calzone kan ses i Tivoli – Glassalen fra 15. november – 14. januar 2022/2023 Forventet varighed: 2 timer og 15 minutter inkl. en pause. Billetten giver også adgang til Tivoli.


Medvirkende: Vivienne Mckee, David Bateson, Andrew Jeffers, Katrine Falkenberg, Kevin Kiernan Molloy, Mikkel Hoe Knudsen, Claus de Lichtenberg. Bandet: Stuart Goodstein, Søren B. Petersen, Tom Højlund Petersen.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.