Damekrop – On Tour

Kategori Teater af - januar 28, 2024
Damekrop – On Tour

En billedrig forestilling om kroppen i overgang

Tak krop
Spørgsmålene og følelserne er mange, når en kvindekrop går i overgang. Det har fire kvinder sat sig for at undersøge og videreformidle sammen med instruktør og dramatiker Kamilla Wargo Brekling.

Der er dans, performance, sang, spoken word og et oprigtigt ønske om at vise, at kvinden, der står overfor eller midt i overgangen, er set, hørt og forstået.

De fire modige kvinder er ikke bange for at vise virkeligheden, og det efterlader et par stærke scener, hvor billedsproget er til at skære sig på. Men der er også tid til og plads til at grine af det hele.

Det giver os et par scener, hvor især hedeturene, giver publikum tid og lov til at grine og forstærke fællesskabet.

Publikum føler sig set og hørt
Scenografien er evigt skiftende i form af de mange flightcases, der bliver flyttet, drejet, skubbet, rejst og brugt som alt fra kiste, køleskab, trappe og symbol på tidernes og fysikkens skiften.

Det er godt tænkt, men på samme tid distraherende og larmende.

Selv om der er humor i forestillingen, hænger der en tåge af selvhøjtidelighed, der er skyld i et bølgende temposkift, og enkelte gange er scenen tæt på stilstand. Det er muligvis gjort meget bevidst, men giver indtryk af pludselig usikkerhed og derved manglende styring og instruktion.

Det vigtigste var, at publikum følte sig set og hørt, og det gjorde de i høj grad.


DAMEKROP – ON TOUR spiller fra 24. januar til 04. februar 2024. På Teater V
Varigheden er ca. 70 minutter uden pause.


Medvirkende: Helene Kvint, Tomomi Yamauchi, Camilla Stage og Elke Laleman. Koncept & Iscenesættelse: Thomas Eisenhardt Og Kamilla Wargo Brekling. Koreograf: Thomas Eisenhardt. Instruktør & Dramatiker: Kamilla Wargo Brekling. Teknik: Elke Laleman. Komponist & Musiker: Fredrik Lundin. Trommeslager: Bjørn Heebøl. Kor: Trinelise Væring, Lise Kroner, Tine Refsgaard og Maria Kynne. Scenografi & Kostumer: Kasper Hansen Fra Kaspersophie. Lysdesign & Teknik: Brian Cordhomme. Skrædder: Tytti Sofia Hongisto. Produceret: Aaben Dans. Foto: Ditte Valente & Per Morten Abrahamse.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.